Zwolse Djura Tjoelker strijdt voor titel Miss of Overijssel

Djura Tjoelker staat in de eindstrijd van Miss Overijsel
Djura Tjoelker staat in de eindstrijd van Miss Overijsel
Foto: Rei nuininga

ZWOLLE – Voor de Zwolse Djura Tjoelker (20) is schoonheid niet het aller belangrijkste, maar wel hoe je in deze wereld staat. Ze staat weliswaar in de eindstrijd voor de mooiste van Overijssel, haar toekomst plan  heeft de studente journalistiek al klaar.

Op 12 mei is de eindstrijd om de titel Miss Overijssel of te wel Miss beauty of Overijssel. Djura Tjoelker was al de mooiste van Noord-Nederland en werd tweede bij de verkiezingen in Groningen. Ze weet dus wat haar te wachten staat in de eindstrijd. Beauty is mooi, maar brains zijn belangrijker. Ze is student journalistiek en wil graag de loopgraven in als oorlogscorrespondente, waar ook ter wereld een brandhaard oplaait. Ook wil ze  kinderprostitutie te lijf gaan. Dat ouders geen dochters van acht of negen jaar meer hoeven te verkopen aan handelaren die de jonge meisjes dwingen tot prostitutie.

Finale

Maar op 12 mei staat ze dus in de grote finale in de strijd om de mooiste van Overijssel. Een flink aantal mooie meiden hebben zich ingeschreven en zijn gevorderd tot de finale. ”Mooie meiden, vooral”. zegt Djura. ”De concurrentie is hier heel hevig. Het zal dus nog een hele strijd worden om met de hoofdprijs uit Almelo te vertrekken.” Djura heeft 12 concurrenten in de eindstrijd. En de afgelopen maanden zijn de vrouwen goed voorbereid op de finale. Ze hebben sportdagen gehad, catwalktrainingen en  presentatietrainingen.

Stemmen

Er is geen verkiezing of er kan gestemd worden. Ook aan deze verkiezing wordt online gestemd op de website van Miss Beauty Nederland. Daar heeft Djura concurrentie van haar stadgenoot Selina die ook is doorgedrongen tot de finale. Zwolle heeft dus twee ijzers in het vuur. Wie wil kan stemmen op Djura door Poll Overijssel Djura te sms-en naar 3010.

Kijk op de site van Miss Beauty Nederland: Finalisten Overijssel

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen