Veertien locaties voor sociale huurwoningen in Zwolle

Er komen versneld huurwoningen in Zwolle
Er komen versneld huurwoningen in Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – De gemeente Zwolle en woningcorporatie deltaWonen hebben afgesproken om samen ruim 300 extra sociale huurwoningen te realiseren. Het doel van deze ‘versnellingsactie’ is om de wachttijd voor sociale huurwoningen gelijk te houden, of zelfs te verkorten.

Er zijn ruim 14 locaties in de stad geselecteerd waar deze woningen gebouwd worden. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over financiering en de samenwerking. De versnellingsactie wordt ondersteund door de twee andere Zwolse corporaties: Openbaar belang en SWZ. De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van de planvorming voor de verschillende locaties. De uitwerking hiervan laat zien dat het aantal woningen dat gebouwd gaat worden is opgelopen tot circa 445.

Tijdelijke woningen

De woningen die in het kader van de versnellingsactie worden gebouwd zijn permanente bouw. Daarnaast wordt er op een klein aantal locaties ook tijdelijke woningen (semi-permanente huurwoningen) geplaatst, deze woningen zijn voor mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning en geschikt voor huishoudens bestaande uit 1 a 2 personen.

Op de volgende locaties worden permanenten woningen of appartementen gebouwd.

 

Locatie aantal woningen status Meer informatie
Eemlaan 30 woningen, bestaande uit 22 eengezinswoningen en acht 4-onder-1-kapwoningen opgeleverd www.deltawonen.nl
Reggelaan 18 woningen in voorbereiding, start bouw voorzien in 2018
Hobbemastraat 22 appartementen in het voormalige schoolgebouw in voorbereiding, start verbouw voorzien in 2018
Schubertstraat 27 appartementen in voorbereiding, start bouw voorzien in 2018
Kanonsteeg/ Derde Bredehoek 14 appartementen in voorbereiding, start bouw voorzien in 2018
Friesewal/Dijkstraat 37 appartementen op het dek van de parkeergarage Dijkstraat in aanbouw, oplevering voorjaar 2018 www.deltawonen.nl
Brandweerkazerne 6 woningen en 29 appartementen op de locatie brandweerkazerne aan de Willemskade in voorbereiding, start bouw voorzien  in 2018
Katwolderplein 6 woningen en 42 appartementen in aanbouw
Hanzebad-locatie 50 woningen in voorbereiding, start bouw voorzien in 2019
Stinspoort 16 woningen opgeleverd
Transitorium 9 woningen en 41 appartementen op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden opgeleverd www.deltawonen.nl
Lankhorst Feniks 57 appartementen in voorbereiding, start bouw voorzien in eerste half jaar 2018 www.swz.nl/in-de-wijken/kamperpoort
Locatie Stilohal 25 woningen in voorbereiding
Monteverdilaan 16 woningen in voorbereiding

 

Tijdelijke huurwoningen

Naast de permanente sociale huurwoningen op 14 locaties in de stad, worden op een kleiner aantal plekken ook tijdelijke woningen geplaatst. Dit gebeurt op plekken waar in de toekomst woningbouw voorzien is of waar voor de periode van 10 jaar bewoning wordt toegestaan. Deze woningen zijn vooral bedoeld om mensen die met spoed op zoek  zijn naar een woningen.

Oosterenk

Op het bedrijventerrein Oosterenk, nabij de Kuyerhuislaan bouwt deltaWonen 40 sociale huurwoningen. De woningen vallen in het laagste huurniveau en staan hier voor een periode van 10 jaar. Zwollenaren die met spoed een woningen nodig hebben komen voor één van deze woningen in aanmerking, via de woningzoeker.

Veemarkt

Aan de Veemarkt, op de locatie waar voorheen hotel Wijnberg stond, realiseert deltaWonen haar eerste 6 Tiny Houses. De woningen hebben een oppervlakte van 38m2 en zijn bedoeld voor 1 a 2 personen, zijn ‘all-electric’ en hebben dus geen gasaansluiting. De woningen worden in het voorjaar geplaatst voor een periode van 10 jaar. Kijk voor meer inforamtie op https://www.deltawonen.nl/over-deltawonen/onze-projecten/zwolle-veemarkt-6-tiny-houses/(externe link)

Mimosastraat

Swz realiseert dit voorjaar aan de Mimosastraat voor de duur van 15 jaar 28 appartementen aan de Mimosastraat. Deze woningen zijn voor een periode van 15 jaar op deze locatie voorzien. De huurprijs ligt tussen € 414 en € 510 euro per maand.  De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2018 van start gaan en  voor de zomer opgeleverd zijn.

Daarnaast worden twee locaties nog onderzocht op haalbaarheid. Het gaat om de Scholtensteeg en de voormalige Waterschapslocatie.

Lees ook

Levensloopbestendige woningen Reggelaan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen