Trainingen met helicopters boven Oost-Nederland

De luchtmacht en landmacht oefenen
Foto: Pixabay

ZWOLLE – De Koninklijke Luchtmacht houdt samen met de Landmacht van 5 tot en met 23 februari oefeningen boven Oost-Nederland.

Tijdens deze oefening vliegen de helikopters vanaf vliegbasis Deelen en trainen de helikopterbemanningen onder andere het vliegen onder verhoogde dreiging en worden vliegers en loadmasters opgeleid tot wapeninstructeurs.

Vaardigheden

Vliegers van Defensie oefenen om hun vaardigheden op peil te houden. Dat is nodig om nationaal en internationaal bij te kunnen dragen aan vrede, vrijheid en veiligheid. Voor deze oefening wordt er samen met militairen van de Landmacht vanaf vliegbasis Deelen gevlogen onder de naam HWIC (Helicopter Weapon Instructor Course)/TAC NL op doordeweekse dagen in de periode van 5 tot en met 23 februari. Helikopters kunnen op zeer lage hoogte vliegen.

Klachten

Militaire oefeningen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder(externe link). Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar. Meer informatie over vliegbewegingen kunt u lezen op de website van defensie(externe link).

'

Reacties

article
10006
Militairen trainen met helicopters
ZWOLLE – De Koninklijke Luchtmacht houdt samen met de Landmacht van 5 tot en met
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/10006/trainingen-helicopters-oost-nederland/
2018-02-05T08:11:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/02/05081031/helicopter.jpg
helicopter, HWIC, Koninklijke landmacht, Koninklijke Luchtmacht, laag vliegen, militaire oefeningen, overlast, Viiegbasis Deelen
Gemeente, nieuws