Eensgezind gemeentebestuur van Zwolle spreekt zich uit voor opvang Oekraïense vluchtelingen 

Zwolle is ruimhartig voor Oekraïense vluchtelingen
Zwolle is ruimhartig voor Oekraïense vluchtelingen
Foto: Eigen foto

Naar aanleiding van de solidariteitswandeling van vorige week en de steun voor de Oekraïense bevolking hebben het college van B en W doen besluiten pro-actief op te stellen voor het creëren van mogelijke opvangplekken voor vluchtelingen.

Sinds de begin van de oorlog in Oekraïne zijn vele honderdduizenden mensen op de vlucht. Burgemeester Peter Snijders zegt: “Uit het recente verleden, zoals de ontwikkelingen in Afghanistan, weten we dat er een groot tekort is aan opvangplekken voor mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders willen naast de solidariteitswandeling ook graag laten zien dat we als dat nodig is klaar staan om vluchtelingen op te vangen. Dat past een stad als Zwolle”.

Het gemeentebestuur volgt de ontwikkelingen en maakt zich zorgen om de ernstige humanitaire situatie van deze ontheemde mensen. Het is bereid om zich desgevraagd samen met het COA in te spannen om in Zwolle, samen met inwoners van de stad, mogelijkheden te creëren om vluchtelingen op te vangen. Peter Snijders: “We zien het als onze verantwoordelijkheid om Oekraïners met open armen te ontvangen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen