Reconstructie van de Willemskade duurt vier maanden

De Willemskade gaat op de schop. Dit duurt tot eind augustus
De Willemskade gaat op de schop. Dit duurt tot eind augustus
Foto: Gemeente Zwolle

ZWOLLE – De Willemskade gaat op de schop. Er wordt de hele zomer hard gewerkt aan de reconstructie die duurt van 18 april tot eind augustus.Tegelijkertijd legt ProRail in de Veerallee (aan de Willemskade) de breedste spoorwegovergang van Nederland aan.

Dat zorgt voor overlast en tijdelijke verkeersmaatregelen, maar gemeente en bouwers gaan er alles aan doen  om de Zwolse binnenstad voor de bezoekers en inwoners bereikbaar te houden.

Ingrijpende operatie

De reconstructie van de Willemskade is het grootste project van Zwolle van de laatste decennia als het gaat om van bereikbaarheid en doorstroming. Een groot deel van de stad heeft last van deze reconstructie. Om de overlast te beperken maken de gemeente ‘werk met werk’. Dit gebeurt door de  werkzaamheden te combineren met die van ProRail.

Gastvrije stad

Zwolle wil een gastvrije stad zijn. De bereikbaarheid van de binnenstad en de parkeervoorzieningen dragen hieraan bij. Door de groei van de (auto)mobiliteit staat de bereikbaarheid, aan met name de westkant, van de binnenstad onder druk. Om de bereikbaarheid te kunnen blijven garanderen is de herinrichting van de Willemskade nodig als een van de diverse samenhangende maatregelen van het project Bereikbare Binnenstad die van 2012 tot en met 2017 worden uitgevoerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen