Gemeente Zwolle stopt met Welzorg

 ZWOLLE – Gemeente Zwolle heeft het contract met Welzorg (levering en het onderhoud van hulpmiddelen, zoals rolstoelen) opgezegd. Uit klachten van cliënten is gebleken dat Welzorg niet altijd de kwaliteit en service kan bieden die zij willen. Op verzoek van de gemeente zijn maatregelen genomen, maar die leiden nog niet tot tevredenheid. De gemeente stopt daarom de samenwerking met Welzorg op 1 oktober 2018.

Gemeente Zwolle vindt het heel belangrijk dat er een partij wordt gevonden die de verwachte kwaliteit kan bieden. De komende tijd wordt gebruikt het college van B&W om het aanbestedingstraject dat nodig is om een nieuwe partij te kiezen zorgvuldig voor te bereiden.

Analyse

De voorbereiding bestaat uit een analyse van de werkwijze van het vertrekken van hulpmiddelen. Dit doet de gemeente samen met lokale partners en het Sociaal wijkteam. Ook wordt gekeken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Daarnaast wordt gebruikers gevraagd naar wat zij belangrijk vinden in de dienstverlening. Hun ervaringen, wensen en verwachtingen wil het college meenemen in de eisen die aan nieuwe partij(en) worden gesteld. Een optie is om meerdere partijen te contracteren, zodat gebruikers van hulpmiddelen zelf een leverancier kunnen kiezen.

Gevolgen

Op dit moment is er tweewekelijks contact tussen het Sociaal wijkteam en de gemeente. In deze gesprekken worden de signalen en klachten besproken en wordt gezocht naar oplossingen. Welzorg neemt de problemen serieus en er is vooruitgang. Cliënten die vragen of klachten hebben over de dienstverlening van Welzorg kunnen hiervoor contact opnemen met het Sociaal wijkteam via www.swtzwolle.nl/swtcontact of (038) 498 9980.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen