City Parasite zorgt voor een groene metamorfose Lindestraat met bloembakken van gerecyclede plastics

De Lindestraat wordt verder vergroend
De Lindestraat wordt verder vergroend
Foto: Google Maps

City Parasite gaat zorgen voor vergroening van de Lindestraat. Het zorgt voor minder plasticvervuiling, minder hittestress en voor meer sociale verbinding tussen inwoners in de wijk.

Wethouder Arjan Spaans steekt op 9 december de handen uit de mouwen om de Lindestraat een metamorfose te geven door plantenbakken met inheemse planten neer te zetten.

Moeilijk te verwerken plastics worden door Save Plastics verwerkt tot elementen van recyclaat van verschillende formaten. Samen met Studio MOM heeft Save Plastics de City Parasite bedacht om laagdrempelig straten te vullen met deze elementen waar bewoners dan mee kunnen spelen, schuiven én hun straat mee kunnen vergroenen.

Groen straatbeeld

Met deze maken buurtbewoners met een ander type bloembakken van gerecycled plastic, die ze vullen met planten, een uitnodigend geheel. Zo leveren deze bloembakken een prachtige ontmoetingsplek op voor de buurt. De bakken worden eigendom van de gemeente Zwolle en kunnen zo de komende jaren ook in andere straten worden ingezet om te vergroenen.

Project Recyclaat in de openbare ruimte

Het project Recyclaat in de Openbare Ruimte is opgezet in het kader van de Dutch Circular Polymer Valley. Dutch Circular Polymer Valley is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijven en kennisinstellingen in Regio Zwolle. Samen met ondernemers stimuleren zij innovaties en samenwerking om het aandeel gerecycled kunststof materiaal te laten stijgen. Binnen het project Recyclaat in de Openbare Ruimte zetten Partners for Innovation, ROVA en Natuur en Milieu Overijssel zich in om gemeenten te stimuleren en inspireren rondom de inkoop en het gebruik van recyclaatproducten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen