Nog drie weken tot opening Openluchtbad

OLB Zwolle gaat op 13 mei weer open. Iedereen kan lid worden
OLB Zwolle gaat op 13 mei weer open. Iedereen kan lid worden
Foto: Openluchtbad Zwolle

ZWOLLE – Het mooiste zwembad van Zwolle gaat op 13 mei om 11.00 uur weer open. Lid worden kan nu via de website.

Iedereen kan digitaal het nieuwe abonnement aanschaffen. Voorafgaand aan het seizoen is er op woensdag 3 mei van 17:00 tot 20:00 uur de mogelijkheid om in de Paul Uilzaal van het openluchtbad met hulp een abonnement aan te vragen.

Tarieven

Dit jaar is men genoodzaakt de abonnementsprijzen met 2 euro per abonnement te verhogen. Ook de introducéprijs gaat met 50 eurocent omhoog, naar vijf euro pp. Reden daarvan is de verlenging van het seizoen, de benodigde uitbreiding van badpersoneel en beheer en de verhoging van veiligheid en hygiene ivm een aangescherpte Zwemwet.

Introducees

Het tarief voor een introducee is dit jaar € 5,00. Per abonnement mogen tien introducees worden meegenomen naar het zwembad. Let wel: De veiligheid blijft voorop staan waardoor het bij hele grote drukte kan zijn dat introducees niet naar binnen kunnen.

Jubileum

Vereniging Openluchtbad Zwolle bestaat dit jaar 25 jaar! In 1992 hebben oud-beheerder Ron van der Berg, Paul Uil en andere zwemmers en sympathisanten uit de wijk door bezetting van het bad weten te voorkomen dat de gemeente het Openluchtbad sloot. Maandenlang kampeerden zij in tenten op het zwembadterrein. De bezetters overwonnen uiteindelijk en de sloophamer ging de kast in. Het OLB werd enerzijds gered doordat het de monumentenstatus kreeg en anderzijds omdat een van de voorzitters van het eerste uur, Reinier Herpel, een systeem bedacht waarbij mensen lid konden worden van het OLB als ze daarbij ook een paar uur vrijwilligerswerk voor hun rekening zouden nemen. Deze verenigingsvorm werkt nog steeds en is de kracht van het voortbestaan van ons Openluchtbad. Om het 25-jarig bestaan van de Vereniging te vieren zijn er dit seizoen verschillende feestelijke activiteiten voor jong en oud. Houd de site in de gaten voor het programma.

Extra handen

Ondanks de inzet van alle leden als vrijwilliger is men nog op zoek naar een aantal vaste vrijwilligers. Te denken valt onder meer aan kassamedewerkers. Ook op ander vlakken kan men nog wel wat extra (technische) handen gebruiken. Wie een praktische achtergrond heeft in elektrotechniek of werktuigbouwkunde kan zich aanmelden. Dagelijks moeten de waterbehandelingsinstallaties worden onderhouden. Ook klein (dagelijks) onderhoud en reparaties aan de gebouw gebonden installaties zoals CV ketels en elektrotechnische installaties behoren tot de werkzaamheden.Het Openluchtbad zorgt voor een korte opleiding. En wil je graag de Zwem4daagse organiseren? Ook hier zoeken we nog vrijwilligers voor.

Lidmaatschap

Lid worden of abonnementen aanschaffen kan via: http://www.natnatnat.nl/lid-worden/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen