Herinrichting Kop van Assendorp verloopt voorspoedig: laatste fases gaan in uitvoering

Kop van Assendorp
Kop van Assendorp
Foto: Thomas Bartelds

De herinrichting van de Kop van Assendorp gaat voortvarend. In januari werd begonnen met de werkzaamheden in de Assendorperstraat en die zijn naar verwachting in september afgerond.

De komende werkzaamheden bestaan uit de kruispunten Luttenbergstraat en Assendorperdijk en de Van Karnebeekstraat, de Sassenpoortenbrug, het eerste deel van de Wilhelminasingel tot aan het Van Nahuysplein en het eerste deel van de Burgemeester van Roijensingel.

Vanaf 17 juni beginnen de werkzaamheden aan de kruising Van Karnebeekstraat. De verkeerssituatie wordt hier tijdelijk aangepast. Fietsers worden omgeleid via de parkeerplaats en zijstraat van de Van Karnebeekstraat naar de binnenstad of richting de Oosterlaan. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Stationsweg. Bestemmingsverkeer voor de Van Karnebeekstraat wordt omgeleid via de Zeven Alleetjes en Zuiderkerkstraat.

Vanaf 1 juli wordt er gewerkt aan de kruising Luttenbergstraat/Assendorperdijk. Tijdens de werkzaamheden kan er geen gebruik gemaakt worden van dit kruispunt. Daarna is het kruispunt weer open en is de Thoden van Velzenstraat, Assendorperdijk en Assendorperstraat vanaf de Luttenbergstraat weer bereikbaar. Verkeersborden leiden het verkeer in dit gebied om.

Extra maatregelen

De werkzaamheden duren maximaal drie weken. Woningen, winkels en bedrijven in het gebied blijven bereikbaar via het trottoir en aangegeven omleidingsroutes. Naast omleidingsborden zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in de juiste richting te leiden. Verkeersdeelnemers worden verzocht het gebied met gepaste snelheid te betreden en de geldende verkeersregels op te volgen.

Laatste fases

Vanaf juli gaat Klink Nijland verder met de laatste fases van het project. Na de kruispunten worden de Van Karnebeekstraat richting Burgemeester van Roijensingel, de Sassenpoortenbrug en de Wilhelminasingel tot aan het Van Nahuysplein vernieuwd. Van 29 juli tot 20 september is de Sassenpoortenbrug gesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, maar blijft toegankelijk voor voetgangers. Voor de bevoorrading van winkels en bedrijven, en voor pakketdiensten, is het gebied tijdens venstertijden bereikbaar via de Diezenpoortenbrug, Diezerstraat, Oude Vismarkt en Nieuwe Markt. Ondernemers en winkeliers in het gebied worden geadviseerd hun leveringen hierop af te stemmen en alternatieve aanrijdroutes met hun leveranciers te bespreken.

Een sterkere, veiligere en groenere verbinding

Met de herinrichting verandert dit deel van de singel van een doorgaande autoweg naar een plek waar zowel bewoners als bezoekers van de stad prettig kunnen verblijven. Dit zorgt ook voor een sterkere verbinding tussen de Assendorperstraat en de binnenstad. Het eerste deel van het project toont al de gerealiseerde ontwerpplannen: meer ruimte voor langzaam verkeer, bredere stoepen en terrassen. De beplanting voor de plantvlakken volgt in het najaar tijdens het plantseizoen.

———-

Het nieuws van Zwolle.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op zwolle.nieuws.nl bel dan: Serge Klaassen voor de prijzen en mogelijkheden 06-36455297. Tip de redactie via [email protected]

:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen