Craft Ster van Zwolle weer van start

Het peloton in de eerste kilometers van 2017
Het peloton in de eerste kilometers van 2017
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – Wielerliefhebbers staan zaterdag om 12,00 uur klaar voor de start van de 58e Craft Ster van Zwolle, de eerste wielerklassieker van dit jaar. Het wordt een hele koude editie voor de renners die 180 kilometer moeten fietsen. De kou zal wel eens de grootste tegenstander van de renners kunnen gaan worden.

Volgens de voorspellingen vriest het vrijdag op zaterdag nog zo’n 6 graden, maar tijdens de start is het drie graden boven het vriespunt. Kortom: koud. De 58e Craft Ster van Zwolle vertrekt zaterdag om 12.00 uur op het Grote Kerkplein in het hartje van Zwolle. Daar worden de renners van de ploegen voorgesteld, mogen ze een handtekening zetten en worden de foto’s van de ploegen gemaakt. Om 12.00 uur gaat het geneutraliseerd vanaf het Grote Kerkplein via de Sassenpoort, Burgemeester van Roijensingel en de Wethouder Alferinkweg naar de Ittersum Allee waar het officiële startsein wordt gegeven. Daarna rijden de renners richting Windesheim, Heino en dan richting de Lemelerberg. Vervolgens gaat het via Luttenberg terug naar Zwolle. Op de Ceintuurbaan wordt rond 13:40 uur de doorkomst verwacht en rijden de renners door naar Dalfsen en Ommen. Via Nieuwleusen gaat het peloton naar Hasselt, Genemuiden en daarna naar Kampen. Rond kwart over vier wordt de finish verwacht op de Ceintuurbaan bij ziekenhuis Isala.

Verkeershinder

Rondom de start, doorkomst in Zwolle en finish moet het verkeer opletten. Rondom 12.00 uur worden de wegen vanaf het Kerkplein naar de start aan de Ittersum Allee tijdelijk afgezet. Een kleine twee uur later gebeurt dit rondom de Ceintuurbaan. Om 16.00 uur komen de renners over de IJsselallee om in volle sprint richting de finish te rijden. De afzetting van de wegen duurt maar kort. Het Isala Ziekenhuis blijft ten allen tijde bereikbaar.

Eurosport

Eurosport zendt een groot deel van deze wielerklassieker uit. Direct na de finish van de Italiaanse klassieker Strade Bianche schakelt men over naar Zwolle. TV Oost en TV Drenthe zenden zaterdagmiddag 3 maart vanaf 15.00 uur de ontknoping van de Craft Ster van Zwolle live uit met commentaar van Flavio Pasquino en Marijn de Vries.  Zondagavond 4 maart kijkt TV Oost in het programma Sport op Zondag terug op de Ster. Ook Eurosport 1 gaat later in de week nog bijna een half uur nabeschouwen.

 

Routekaart Ster van Zwolle

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen