Alleen ‘brave Hendrik’ fietst niet door de binnenstad

Fietsen door de binnenstad: bekeuring
Fietsen door de binnenstad: bekeuring
Foto: Google Maps

ZWOLLE – De eerste bonnen zijn al geschreven. Hardnekkige fietsers ontkomen niet aan het wakende oog van de politie. In de Diezerstraat en Roggenstraat is het behoorlijk vaak: bingo. Maar bijna niemand is een brave Hendrik

De meningen over het fietsen door het centrum zijn nogal verdeeld. De een vindt dat als het rustig is in het centrum dat fietsen moet kunnen, een ander vindt slalommen rond het winkelend publiek ook wel kunnen. Edwin Koster van de Fietsersbond is heel stellig dat het respectloos is om door een drukke winkelstraat te fietsen.  Hoe Koster er over denkt als de winkels dicht zijn, het winkelende publiek thuis voor de buis zit en het doodstil is in de winkelstraten, is niet bekend. De meeste fietsers twijfelen op dat moment geen seconde en fietsen met een gerust hart door.

Brave Hendrik

Alleen brave Hendrik zal afstappen als hij ’s avonds laat aan het begin van de Diezerstraat komt. Veel andere fietsers vinden de straat te lang om te lopen en fietsen vrolijk door. Het wakend oog ligt op een oor en de kans dat toevallig net de politie daar rijdt is klein, heel klein.

Bekeuren

Inmiddels is de politie gestart met bekeuren in de Diezerstraat en Roggenstraat. De overlast werd te groot van het aantal fietsers. Winkeliers klaagden, het winkelende publiek in de Zwolse koopgoot klaagde ook. Daarom wordt er nu opgetreden met het bonnenboekje in de hand. En een bekeuring is nog altijd 55 euro wie door het winkelgebied fietst.

Parkeren

Wie overigens de fiets in de buurt van het centrum parkeert moet ook goed opletten waar het wel en niet mag. Op een aantal plekken is het verboden om fietsen te parkeren. Dit is ook om een zooitje te voorkomen met fietsen die her en der worden gestald. Fietsen naar de binnenstad is leuk, maar het is wel goed opletten. Daarom is het beste om een goede fietsstalling op te zoeken. Dat kan aan het Meerminnenplein, Mandjesstraat en Gasthuisplein.

Lees ook:

Politie gaat streng toezien op fietsen door de binnenstad

Fietsen door de binnenstad is respectloos

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen