Politie gaat streng toezien op fietsverkeer in binnenstad

Er gaat extra gecontroleerd worden op het fietsverkeer dat door de binnenstad rijdt
Foto: Politie Zwolle

ZWOLLE – De politie gaat volgende week in Zwolle nadrukkelijk controleren op fietsers en bromfietsers die in de voetgangerszone in de binnenstad rijden. Er zijn veel klachten van winkelend publiek en winkeliers over het fietsverkeer

De laatste tijd komen er veel meldingen en klachten binnen bij de politie Zwolle over (brom-)fietsers in het centrum en met name de Diezerstraat en Roggenstraat. Dit is voetgangersgebied en hier mag niet worden gefietst. Door het fietsverkeer ontstaan gevaarlijke situaties en het levert regelmatig conflicten op tussen voetgangers en (brom-)fietsers,

Klachten

De klachten komen van zowel ondernemers als winkelend publiek. Overdag wordt met name overlast ondervonden van het fietsverkeer dat op weg is van en naar werk of school. Op donderdagavond, koopavond, leveren maaltijdbezorgers op bromfietsen de overlast op.

Handhaving

De politie werkt daarom met studenten van het Deltion College samen om het probleem met het fietsverkeer te verminderen. Vanaf volgende week worden er extra controles uitgevoerd op met name de Diezerstraat en Roggenstraat. De studenten van het Deltion College die meewerken volgen de opleiding HTV (Handhaver Toezicht & Veiligheid). De voorbereidingen zijn verder gedaan in samenwerking met de gemeente en ondernemers.

Controle

De actie is deze week gestart met een aantal metingen. Op verschillende momenten gedurende de week wordt het aantal overtreders geteld. Deze tellingen gelden als 0-meting, zodat op termijn het effect van de controles ook zichtbaar gemaakt kunnen worden. Vanaf volgende week wordt er actief gecontroleerd. In eerste instantie worden (brom)fietsers die rijden in het voetgangersgebied aangesproken en gewaarschuwd, maar op korte termijn wordt ook overgegaan op bekeuren.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden