Fietsersbond: fietsen door Diezerstraat is respectloos

Fietsers in de Diezerstraat
Fietsers in de Diezerstraat
Foto: Google Maps

ZWOLLE – Edwin Koster van de Fietsersbond vind het fietsen door een drukke winkelstraat respectloos. Hij steunt de actie van de politie om te controleren, maar er ligt ook een taak voor de gemeente Zwolle.

Koster vindt dat de gemeente Zwolle niet opschiet om logische en herkenbare doorgaande fietsroutes in de binnenstad te creëren. Het fietsverkeer rondom de binnenstad leiden kan veel slimmer, is de gedachte van de Fietsersbond. Er zijn ook mensen die twijfels hebben bij het nut van deze actie: Dergelijke dingen hebben pas zin als er structureel bekeurd blijft worden in plaats van een bliksemactie.

Controleren

De politie gaat volgende week in Zwolle nadrukkelijk controleren op fietsers en bromfietsers die in de voetgangerszone in de binnenstad rijden. Er zijn veel klachten van winkelend publiek en winkeliers over het fietsverkeer. Het gaat dan met name om de Roggenstraat en Diezerstraat.

Metingen

De actie is deze week gestart met een aantal metingen. Op verschillende momenten gedurende de week wordt het aantal overtreders geteld. Deze tellingen gelden als 0-meting, zodat op termijn het effect van de controles ook zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Bekeuringen

Vanaf volgende week wordt er actief gecontroleerd. In eerste instantie worden (brom)fietsers die rijden in het voetgangersgebied aangesproken en gewaarschuwd, maar op korte termijn wordt ook overgegaan op bekeuren.

Lees ook: Politie gaat streng toezien op fietsverkeer in binnenstad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen