Verbijstering en verontwaardiging in Berkum

In Berkum wordt morgen gesproken over laagvliegers
In Berkum wordt morgen gesproken over laagvliegers
Foto: Pixabay

ZWOLLE – Berkum is verbijsterd over bagatelliserende uitlatingen door de commissaris van de koning van Flevoland en Corendon-topman over gevolgen vliegveld Lelystad.

Verbijstering en diepe verontwaardiging leeft er bij de het bestuur van de Wijkvereniging Berkum in Zwolle over uitspraken van de commissaris van de Koning in Flevoland en de hoogste baas van vakantieaanbieder Corendon Stefan van der Heijden. Beide bestuurders moffelen de gevolgen van de opening van Vliegveld Lelystad onder het tapijt en schofferen daardoor de duizenden gedupeerden inwoners van onder andere Zwolle.

Werkelijke feiten

Op de geplande informatieavond 9 januari in het wijkcentrum De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 zal onder andere HoogOverijssel de werkelijke feiten presenteren en laten zien hoe er gesjoemeld en gemarchandeerd is met cijfers en rapporten om daarmee de uitbreiding van Schiphol ten koste van o.a. de inwoners van Zwolle erdoor te drukken.

Luchtverontreiniging

De huidige plannen met het vliegveld in Lelystad betekend voor de inwoners van Berkum extra luchtverontreiniging en herrie. Berkum wordt ook al geplaagd door fijnstof en herrie van de N35 en de A28. Daar komt de van Schiphol verplaatste fijnstof en herrie dus nog bij. Tijdens de informatieavond zullen feiten aan de orde komen en is er ruimte voor het stellen van vragen. De deur is open vanaf 19.00 uur, aanvang bijeenkomst is om 19.30 uur.

Protest

In Zwolle en veel omliggende gemeenten heerst protest tegen de laagvliegroutes van vliegveld Lelystad.

Lees ook:

Tweede Kamer steunt herindeling luchtruim

Brief over laagvliegroutes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen