Verkeerstoezicht en alcoholcontroles rondom het centrum van Zwolle

Foto: politie Zwolle

De politie heeft in en rondom het centrum van Zwolle verkeerstoezicht gehouden, met name gericht op afleiding. Er werd een fiks aantal processen-verbaal opgemaakt.

”Helaas”, schreven de agenten ”hebben we weer flink wat processen-verbaal opgemaakt ter zake het vasthouden van de mobiele telefoon met name door fietsers en bromfietsers.” Hiervoor werd 26 keer een proces-verbaal opgemaakt.Verder moeten vier voertuigen worden gekeurd, was er een overschrijding van het maximale aantal decibels van een auto en gingen drie bromfietsers op de bon voor een te hoge constructiesnelheid. Verder werden er 11 Processen-verbaal  opgemaakt voor diverse andere overtredingen, onder andere rijden zonder rijbewijs, bromfiets op fietspad, negeren rood licht.

In de avonduren heeft de politie zich bezig gehouden met een alcoholcontroles op de Wethouder Alferinkweg, Meppelerstraatweg en op de Middelweg. Hier werden 879 blaastest en afgenomen waarbij tegen drie bestuurders proces-verbaal is opgemaakt. Deze ervaren bestuurders bliezen respectievelijk 280, 255 en 250ug/l. Ook werd er tijdens deze alcoholcontroles tien processen-verbaal  opgemaakt in verband met rijden zonder fietsverlichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen