SWZ en Trebbe bereiken hoogste punt bouw duurzame, toekomstbestendige appartementen Schubertstraat

Tijd voor een biertje: het hoogste punt is bereikt
Foto: Trebbe/SWZ

Met het plaatsen van de dakkap werd het hoogste punt bereikt van het appartementencomplex Valerius aan de Schubertstraat in Zwolle. Valerius wordt een duurzaam appartementencomplex met veel circulaire oplossingen. Ook de mozaïeken die eerst de voormalige basisschool sierden, krijgen weer een mooi plekje op de gevel van het nieuwe gebouw.

Het appartementencomplex, naar een ontwerp van LKSVDD architecten, is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen van ongeveer 70 m2 worden gebouwd op de plek van de voormalige basisschool aan de Schubertstraat 39. Tjerk Mulder, bouwplaatsmanager bij Trebbe: “Het hoogste punt is een mooie mijlpaal tijdens de bouw. Mijlpalen zijn er om samen terug te kijken op de geleverde inspanningen en vooruit te blikken naar dat wat komen gaat. Het is fijn dat we samen met de opdrachtgever en de vakmannen op de bouwplaats deze traditie in ere houden. Op naar de volgende mijlpaal, de oplevering”.

Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die eerder op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gemaakt met circulaire producten. Ook aan de energiezuinigheid van het gebouw en de appartementen is gedacht. Er is een warmtepomp en bewoners koken elektrisch. “Duurzame toepassingen bij nieuw – en verbouw zijn steeds belangrijker”, vertelt Mark Meulenkamp, projectmanager bij SWZ. “Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook comfortabel wonen voor onze huurders”.

  • De 27 appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en worden in de zomer aangeboden op De Woningzoeker. Meer informatie over dit project is te vinden op de projectpagina van www.swz.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden