Moord op Henk Wolters is gelinkt aan grote wapenvondst aan Schellerdijk

Henk Wolters
Henk Wolters
Foto: Still opsporing verzocht

De 52-jarige Henk Wolters werd op 31 december 2019 bij zijn woning aan de Buitengasthuisstraat meerdere malen beschoten. Op basis van onderzoek denkt het onderzoeksteam dat hij vlak na thuiskomst rond 20.15 uur die avond, onder vuur is genomen. Rond 21.40 uur werd hij gevonden. Inmiddels is het wapen gevonden waarmee Wolters werd doodgeschoten.

Het onderzoeksteam heeft de laatste uren van Henk Wolters proberen te reconstrueren. Hieruit blijkt dat Henk de dag voor zijn dood, 30 december, rond 18.00 uur een verkeersconflict had met een onbekende man. Dit conflict speelde zich af in de omgeving van de Kamperstraat, de Korte Kamperstraat, de Halve Maanstraat of de Ossenmarkt . Henk zat in zijn grijze Opel Agila, de man op een fiets. Van de man is geen signalement bekend, behalve dat hij een donkere huidskleur heeft.

Seinende auto’s

Op 31 december rond 19.50 uur, zo’n half uur voor de moord  filmde een buurtbewoner een opvallend tafereel. Langs de IJsselhallen, op zo’n 400 meter van de Buitengasthuisstraat seinde de bestuurder van een Volkswagen Golf Variant een paar keer met groot licht. Een paar seconden later reed een Toyota Yaris langs de Golf. De politie wil graag met de bestuurders van beide auto’s spreken. Daarna waren geluiden te horen waarbij het nog niet helemaal duidelijk is of het schoten waren of vuurwerk.

Schutter

Wolters kwam op 31 december rond 20.15 uur thuis toen hij vermoedelijk direct onder vuur is genomen. Een paar minuten na de moord stak een groepje jongeren vuurwerk af in het tunneltje onder de A28. Op dat moment liep er een man in een donkerkleurige, gewatteerde jas tot op heuphoogte uit de richting van de Buitengasthuisstraat – de vermoedelijke schutter.

Wapen gevonden

Op 4 maart 2021 meldde de politie in het opsporingsprogramma Onder de Loep dat het wapen waarmee Wolters is vermoord, is gevonden. Het is gevonden in de partij wapens die de politie vond in het bos aan de Schellerdijk. Ieder wapen is onderzocht en een van de wapens, een machinegeweer, kon worden gelinkt aan de moord. Na de ontdekking van de opslagplaats kreeg de politie een brief van een anonieme afzender. Diegene schreef dat er een verband is tussen de moordzaak Wolters en de gevonden wapens. De politie wil graag in contact komen met de afzender, omdat die mogelijk meer weet over de herkomst van het wapentuig.

Vragen

  • Wie heeft informatie over de man met de gewatteerde jas?
  • Wie is de man met wie Henk Wolters ruzie had op 30 december in de omgeving van de Korte Kamperstraat?
  • Wie was op 30 december 2019 rond 18.00 uur getuige van die ruzie in het centrum van Zwolle?
  • Wie zijn de bestuurders van de VW Golf Variant en de Toyota Yaris die rond 19.50 uur bij de IJsselhallen waren op 31 december?
  • Wie is de afzender van de brief aan de Zwolse politie

Beloning

Voor de gouden tip over de dood van Henk Wolters is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Vertrouwelijk praten kan met Team Criminele Inlichtingen (TCI). Als enige afdeling van de politie mag deze afdeling de gegevens van de bron voor diens veiligheid afschermen. Uw gegevens worden alleen bekend bij het TCI en niet verder intern of in het dossier gedeeld. TCI is bereikbaar op 088 – 661 77 34.

Volledig anoniem melden is ook mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie – en dus geen onderdeel van de politie – die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. MMA is bereikbaar op 0800-7000. U kunt ook volledig anoniem digitaal tippen via www.meldmisdaadanoniem.nl

Lees ook:

Iedere dag het nieuws in de mailbox? Abonneer op de nieuwsbrief

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen