Wat hebben een seinende auto, een man in de tunnel en knallen te maken met moord op Henk Wolters?

Opsporing verzocht
Opsporing verzocht
Foto: Still Opsporing Verzocht

Een seinende auto, een man in een tunnel en knallen. Er is een aantal vragen waarop de politie antwoord wil in het moordonderzoek van Henk Wolters op oudejaarsavond.

Sinds oudjaarsavond 2019 probeert de politie erachter te komen wie Henk Wolters (52) uit Zwolle heeft doodgeschoten. Het onderzoeksteam heeft een aantal gerichte vragen over de mogelijke dader, de aanleiding voor de moord en een verdachte situatie. Voor de gouden tip over de moord op Wolters ligt een beloning klaar van 15.000 euro.

Henk Wolters werd rond 20.12 uur doodgeschoten op de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Een paar minuten na de moord stak een groepje jongeren vuurwerk af in het tunneltje onder de A28. Zij zagen een man uit de richting van de Buitengasthuisstraat lopen; mogelijk was dit de schutter. Hij droeg een donkerkleurige, gewatteerde jas tot op heuphoogte.

Op maandag 30 december, een dag voor de moord, reed Henk Wolters in zijn Opel Agila door het centrum van Zwolle. Op de Korte Kamperstraat of in die omgeving zou Wolters rond 18.00 uur ruzie hebben gehad met een man met een donkere huidskleur.  Waarover de onenigheid ging is niet duidelijk. Het viel mensen in Wolters’ omgeving op dat de ruzie hem nogal leek bezig te houden. De vraag is nog altijd wie de man is met wie Wolters ruzie had.

Seinende auto

Rond 19.50 uur op 31 december, zo’n 20 minuten voor de moord, filmde een buurtbewoner een opvallend tafereel. Langs de IJsselhallen, op zo’n 400 meter van de plek waar Henk Wolters even later zou worden doodgeschoten, seinde de bestuurder van een Volkswagen Golf Variant een paar keer met groot licht. Een paar seconden later reed een Toyota Aygo langs de Golf.
De politie wil graag met de bestuurders van beide auto’s spreken.

Harde knallen

Op het eind van het filmpje zijn harde knallen te horen. Niet duidelijk is of dit het geluid is van vuurwerk of  het geluid van schoten uit een automatisch vuurwapen. Ook al zou dat laatste onwaarschijnlijk zijn, de politie houdt er rekening mee dat de moordenaar van Henk Wolters op dat moment mogelijk zijn wapen al heeft gebruikt, wellicht per ongeluk of bijvoorbeeld om het te testen.

Schutter

Voorafgaand aan de moord heeft de schutter zich waarschijnlijk schuilgehouden in de buurt van de woning van Henk Wolters. Mogelijk zat hij verstopt achter een muurtje of achter een trailer met een boot, op zo’n 15 meter tegenover Wolters’ huis aan de Buitengasthuisstraat.

Rechtszaak

Het slachtoffer was hoofdverdachte in een rechtszaak. Volgens het Openbaar Ministerie hield Wolters zich bezig met zowel wapen- als drugshandel. Hij zou zich in het voorjaar van 2020 hebben moeten verantwoorden voor de rechter, maar mocht de zitting in vrijheid afwachten. Niet duidelijk is of de moord iets met Wolters’ handel te maken heeft.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de man met de gewatteerde jas?
  • Wie is de man met wie Henk Wolters ruzie had op 30 december in de Korte Kamperstraat of omgeving?
  • Wie was op 30 december 2019 rond 18.00 uur getuige van die ruzie in het centrum van Zwolle?
  • Wie zijn de bestuurders van de VW Golf Variant en de Toyota Aygo die rond 19.50 uur bij de IJsselhallen waren op 31 december?
  • Wie kan vertellen of het geluid op het filmpje afkomstig is van vuurwerk of van een automatisch wapen? En vooral ook: waarom?
    Hierover a.u.b. alleen tippen via het online formulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999

Lees ook:

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen