Vanavond in Opsporing Verzocht: nieuwe informatie en vragen over dood Henk Wolters

Henk Wolters
Henk Wolters
Foto: Still opsporing verzocht

Opsporing Verzocht besteedt vanavond weer aandacht voor de dood van Henk Wolters. Er is  nieuwe informatie en er zijn vragen over dood de Zwollenaar die op 31 december 2019 werd doodgeschoten.

Al vaker vroeg het onderzoeksteam via Opsporing Verzocht en Onder de Loep aandacht voor dit onderzoek en dat leverde veel bruikbare tips op. Onlangs werd in Onder de Loep van RTV Oost bekend gemaakt dat het wapen waarmee Wolters is vermoord, is gevonden. In Opsporing Verzocht deelt het team nieuwe informatie over de voortgang van het onderzoek en heeft daarbij een aantal specifieke vragen.

Via het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep (RTV Oost) en Opsporing Verzocht vroeg de politie meerdere malen aandacht voor het onderzoek naar de moord op Henk. In dit dossier leest u de stand van zaken van het onderzoek, ziet u de vragen die het onderzoeksteam nog heeft en kunt u de beelden terugkijken van Onder de Loep en Opsporing Verzocht.

De dag voor de moord

Het onderzoeksteam heeft de laatste uren van Henk Wolters proberen te reconstrueren. Hieruit blijkt dat Henk de dag voor zijn dood, 30 december, rond 18.00 uur een verkeersconflict had met een onbekende man. Dit conflict speelde zich af in de omgeving van de Kamperstraat, de Korte Kamperstraat, de Halve Maanstraat of de Ossenmarkt . Henk zat in zijn grijze Opel Agila, de man op een fiets. Van de man is geen signalement bekend, behalve dat hij een donkere huidskleur heeft.

Seinende auto’s

Op 31 december rond 19.50 uur, zo’n half uur voor de moord  filmde een buurtbewoner een opvallend tafereel. Langs de IJsselhallen, op zo’n 400 meter van de Buitengasthuisstraat seinde de bestuurder van een Volkswagen Golf Variant een paar keer met groot licht. Een paar seconden later reed een Toyota Yaris langs de Golf.
De politie wil graag met de bestuurders van beide auto’s spreken.

Schutter

Henk kwam op 31 december rond 20.15 uur thuis toen hij vermoedelijk direct onder vuur is genomen. Een paar minuten na de moord stak een groepje jongeren vuurwerk af in het tunneltje onder de A28. Op dat moment liep er een man in een donkerkleurige, gewatteerde jas tot op heuphoogte uit de richting van de Buitengasthuisstraat – de vermoedelijke schutter.

Beloning

Voor de gouden tip over de dood van Henk Wolters is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Wapen gevonden

Op 4 maart 2021 meldde de politie in het opsporingsprogramma Onder de Loep dat het wapen waarmee Henk is vermoord, is gevonden. Aan ieder wapen verricht de politie onderzoek, onder meer wordt gekeken of het te linken is aan een schietincident. Uit dat onderzoek bleek in dit geval dat het om het wapen gaat waarmee Wolters om het leven is gebracht.  Er wordt onderzoek gedaan naar DNA-sporen.

Lees ook:

 

  • Opsporing Verzocht wordt dinsdag uitgezonden om 21:20 uur op NPO1 en wordt woensdag om 13:20 uur herhaald. Wie meer informatie heeft kan bellen met 0800-6070 of anoniem: 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen