Peperbus wordt negen weken lang onder handen genomen

De Peperbus wordt de komende weken onder handen genomen
Foto: Google Maps

De Peperbus, of te wel Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopneming, wordt flink onderhanden genomen. De werkzaamheden beginnen vandaag en gaan zo’n negen weken in beslag nemen. In deze periode kunnen mensen de Peperbus niet beklimmen. Ook zullen delen van de Ossenmarkt af en toe afgesloten zijn.

De werkzaamheden zijn reguliere werkzaamheden die al gepland waren. Het gaat hierbij om schilderwerkzaamheden aan de zogeheten lantaarn en de klokkenstoel van de Peperbus. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren worden een lift en steiger geïnstalleerd. Deze worden de rechter zijgevel van de Peperbus geplaatst, gezien vanaf de hoofdingang. Als alles volgens plan verloopt zijn alle werkzaamheden begin november gereed.

Klokken luiden niet

Tijdens de werkzaamheden kan de Peperbus niet beklommen worden. De Basiliek blijft, buiten het opbouwen van de steiger en de lift om, wel bereikbaar. Ook kunnen de wijzerplaten tijdens de werkzaamheden niet gelezen worden en zullen de klokken niet altijd aanstaan. Tot slot zal er onderaan de toren een bouwplaats ingericht worden die afgezet wordt met bouwhekken. Hierdoor zal de Ossenmarkt minder bereikbaar zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden