Schoonmaakster stuit op tas met vuurwapens in Zwols hotel

Foto: Foto ter illustratie

Twee Zwollenaren zijn aangehouden in een hotel aan de Schuttevaerkade. De mannen van 18 jaar worden verdacht van  wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. Het politieteam Zwolle heeft de zaak in onderzoek.

De politie had de melding gekregen doordat een schoonmaakster de tas met vuurwapens vond. Daarop is de hotelkamer doorzocht op sporen en andere wapens. Op het moment dat de agenten besloten weer naar beneden te lopen, omdat zij niets hadden aangetroffen, zagen zij twee mannen het hotel binnenlopen. De twee personen die het hotel binnenliepen, bleken ook daadwerkelijk de twee verdachten te zijn die gezocht werden. Beide mannen stapten de lift in, in mum van tijd sprintten de agenten de trap op om te kijken op welke verdieping de twee mannen zouden uitstappen. Eenmaal aangekomen op de tweede verdieping, troffen zij de mannen aan. De agenten kwamen direct in actie en zo konden de twee mannen aangehouden worden. Andere agenten kwamen ook snel ter plaatsen om te assisteren. De politie is direct een onderzoek gestart.

Onderzoek gaat door

Eén verdachte zit nog vast. De medeverdachte, ook een 18- jarige man uit Zwolle, is heengezonden. Maar het onderzoek gaat verder. Er wordt onder andere ook nader onderzoek aan de wapens verricht. Een belangrijk feit voor de politie is dat de vuurwapens van straat zijn gehaald en niet meer in verkeerde handen terecht kunnen komen of gebruikt kunnen worden bij een geweldsincident. De politie treedt altijd alert en snel op bij meldingen van wapenbezit. Het bestrijden van wapenbezit is een belangrijke prioriteit voor de politie. Elk wapen van straat is er één.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden