Classis stelt besluit over ‘zondig’ CGK Zwolle uit en neemt voorlopig geen besluit

Besluit over homotolerante CGK Zwolle uitgesteld
Foto: Pixabay

Een oproep van een aantal CGK-gemeenten in de classis Zwolle om een besluit uit te stellen over de ‘zondige’ CGK Zwolle is gehoor aan gegeven. Woensdagavond vergaderde de classis over het homostandpunt van de Zwolse kerk.

De generale synode had een oproep gedaan om een ‘pas op de plaats’ en een besluit uit te stellen. Tijdens de bijeenkomst op Urk is daar naar geluisterd. CGK Zwolle is de grootste gemeente in het kerkverband en kent een slordige 4500 leden. Het biedt mensen die ‘in liefde en trouw’ een relatie hebben met iemand van het zelfde geslacht de mogelijkheid geloofsbelijdenis af te lebben en deel te nemen aan de zogenaamde sacramenten. Daarmee wijkt het af van de synode-uitspraak die in 2013 werd genomen.

Homoseksualiteit

Toentertijd erkende de synode dat er te weinig aandacht was geweest inzake homoseksualiteit en homoseksuele relaties, dat mensen met een homoseksuele geaardheid dezelfde positie hebben als andere leden. Maar ook dat mensen met een dergelijke relatie seksuele omgang niet in overeenstemming is met het Woord van God en als een zonde moet worden beschouwd.

 

De vergadering was een vervolg op de classisvergadering van december. Daar bleek dat er een grote verdeeldheid is hoe men om moet gaan met het Zwolse standpunt. De andere gemeenten binnen de classis konden standpunten indienen en die werden gisteravond besproken. Echter kort voor de vergadering kwam een voorstel binnen om de lijn van de synode te volgen en geen besluit te hemen. Men vond het verstandig om dit te doen. De adempauze duurt tot in maart.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden