Anna van der Breggen soleert na zes jaar opnieuw naar de zege in Omloop het Nieuwsblad

Foto: Redactie

En weer is het Anna van der Breggen (SDWorx) die zegevierend over de streep komt. De eerste rit van dit jaar is weer prooi voor de frêle Zwolse. Omloop het Nieuwsblad won ze al eerder. In 2015 en zes jaar later is ze opnieuw de sterkste.

Het zijn de laatste wielermaanden voor de 30-jarige Anna van der Breggen. In april wordt ze 31 en na de Olympische Spelen stopt ze met wielrennen. In de allermooiste trui die er bestaat reed ze voor haar ploeg naar de zege door op de Bosberg te demarreren.  Op acht kilometer voor de finish ging ze aan en reed in rap tempo naar een half minuutje voorsprong. En dan is de wereldkampioen tijdrijden niet meer te achterhalen. Dat gebeurde ook niet door het groepje achter haar waar

Ik heb echt genoten van deze koers. We wilden wat proberen met de ploeg. Ik geniet van mijn laatste maanden als wielrenner. Ben blij dat ik dit mag doen. Ik ben echt niet bezig met mijn carrière na het wielrennen als ze ploegleider gaat worden bij SDWorx. Ik geniet van de fietskilometers die ik nu maak.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen