Bewoners Assendorp: zorgen over het aantal bussen dat straks door de wijk rijdt

De plek van de nieuwe bushalte bij de voormalige Ambachtschool
Foto: Gemeente Zwolle
De bewoners van Assendorp maken zich zorgen over de veiligheid als straks een groot aantal bussen via de wijk rijdt. De bussen komen via de Karnebeektunnel via de Deventerstraatweg en Horensiastraat.
Vooral het aantal bussen dat straks via de Hortensiastraat komt baart de mensen zorgen. Een van de vragen was dan ook of de scholierenlijnen niet via Zwolle-Zuid kunnen rijden (IJsselallee/Marsweg) om de studenten naar de scholen bij Isala te brengen. Dat levert volgens de experts teveel tijdverlies op. Met name als het Stationsplein buiten gebruik raakt zal het aantal bussen door Assendorp flink toenemen tot zo’n veertig bussen per uur die visa versa langs de wijk rijden. Met als hoogtepunt van drukte de Hortensiastraat. De Assendorpers hebben er weinig vertrouwen in en zien zich voor een voldongen feit staan. De gemeente verzekert dat de inbreng van de wijkbewoners mee zal worden genomen in de besluiten. Ook verwacht men van de nieuwe bushalte aan de Hortensiastraat (ter hoogte van de voormalige Ambachtsschool) veel overlast.

De wijzigingen op een rij

  • Buslijn 3 die nu een lus in één richting door Assendorp rijdt wordt opgeheven.
  • Buslijn 7 neemt een deel van de route over. Deze bus rijdt via de Deventerstraatweg en de Hortensiastraat naar Oosterenk in beide richtingen. Daarom is het nodig een extra bushalte te maken op de hoek van de Hortensiastraat en de Deventerstraatweg, bij DOAS (De Oude Ambachtsschool). In de spitsperiode rijdt lijn 7 een 10-minutendienst, overdag elk kwartier.
  • De streekbussen 29, 40, 70, 161, 166 en 167 die veel passagiers hebben voor scholen en werkgelegenheid in en nabij Assendorp worden omgeleid via de Deventerstraatweg en de Hortensiastraat.
  • Op het drukste moment, in de ochtendspits gaat het om 40 bussen per uur. Buiten de spits, in de avonden en in de weekenden betreft het veel minder bussen: 24 bussen per uur in de dalperiode, 2 per uur in de avond en maximaal 4 uur per uur in het weekend.
  • De bussen maken na de Hortensiastraat een lus over de Wethouder Alferinkweg, de Hanekamp en de Wipstrikkerallee om ook de scholen, het provinciehuis en de rechtbank te bedienen. In totaal betreft dit 26 bussen per uur in de spitsuren. Op de Wipstrikkerallee halteren de bussen aan de bestaande haltes, aan de zuidzijde van de rijbaan.

Lees ook:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden