Flamboyante drummers zorgen voor een spektakel tijdens het Stadsfestival

Transe Express Company hoog boven het publiek
Transe Express Company hoog boven het publiek
Foto: Rein Tuininga

Transe Express Company was zaterdagavond een waardige afsluiting van de derde dag van het Stadsfestival. Tussen en hoog boven het publiek trommelden de mannen en twee vrouwen en maakten er een schitterend schouwspel van.

Het vermaarde Transe Express Company werd al aangekondigd als spectaculair. En dat werd het ook. Het gezelschap van tamboers combineert technieken van de Franse drum met Afrikaanse ritmes, wat dus een bijzonder schouwspel oplevert; en dan met name in de lucht. Transe Express Company is inmiddels vermaard door optredens op de Olympische Spelen in 1992 in Albertville, twee keer de opening van het Sydney Festival in 2002 en 2005 en in Val d’Isere bij het WK skiên. En dat trad dus nu ook in Zwolle op. In totaliteit bestaat Transe Express Company uit een bonte ploeg van zo’n honderd acteurs,  acrobaten, klokkenluiders, dansers, percussionisten, zangers, strijkkwartetten, lassers, technici en vervalsers.

De drummers maakten er een ware show van. Tussen het publiek door, uitdagend en soms brutaal, werd de aanloop gemaakt naar het luchtspektakel dat ging volgen met bovenin de trapeze een acrobate met een optreden ala Cirque du Soleil. En dat alles onder het opzwepende ritme van de drummers. Wie er zaterdagavond niet bij was heeft dus wat gemist.

 

Meer over het Stadsfestival
Stadsfestival: een plek om te ontmoeten en samen te genieten van wat de kunst te bieden heeft

Foto’s dag 1

Foto’s dag 2

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen