Alzheimercafé opent de deuren op Alzheimerdag

Het café neemt een belangrijke plek in voor mensen met Alzheimer
Het café neemt een belangrijke plek in voor mensen met Alzheimer
Foto: Alzheimercafé

Het Alzheimercafé zwaait op dinsdag 21 september -op Wereld Alzheimerdag- de deuren weer open. Door de coronamaatregelen moesten deze deuren lange tijd dichtblijven. Vanaf 21 september is er weer iedere dinsdagavond ‘het café in het restaurant van Zandhove.

Het Alzheimer Café Zwolle is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en/of mensen met dementie in de familie of er op een andere manier mee te maken krijgen.,denk aan partners, kinderen of mantelzorgers. Het Alzheimercafé is een plek waar alle vragen zijn te stellen en er zijn professionals om deze te beantwoorden. Daarnaast zijn er ook mensen die met Alzheimer te maken hebben om elkaar te ondersteunen. Iedere keer wordt een ander onderwerp besproken dat te maken heeft met dementie.

Op 21 september nemen Dick en Coleta alle deelnemers mee in een digitale wandeling door Zwolle. Deze geboren en getogen Zwollenaren verzamelen al jaren foto’s van oud-Zwolle en hebben een collectie met meer dan 15.000 beelden. Tijdens het Alzheimercafé laten ze de verschillen tussen vroeger en nu zien, voor velen een feest van herkenning!

Aanmelden voor het Alzheimer Café op 21 september is niet nodig. Iedereen kan tussen 19.00 en 19.30 binnenlopen in het restaurant van Zandhove aan de Hollewandsweg 17. De avond duurt tot 21.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met de gespreksleider van het Alzheimercafé Zwolle: Lisa de Kramer op 06-11895828 of Bianca Oechies op 06-53287125.

Het Alzheimercafé Zwolle wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland IJssel-Vecht, WijZ Welzijn Zwolle, ZwolleDoet!, Woonzorg concern IJsselheem, Zonnehuisgroep IJssel-vecht en Optimaal Oud.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen