Bluefinger verzorgt onder meer het ontbijt, lunch, diner én de catering bij thuiswedstrijden van PEC Zwolle en bijeenkomsten in het event center, en werd onlangs als eerste restaurant in Overijssel Ambassadeur van het Biodiversiteit op je Bord programma van Dutch Cuisine.
Biodiversiteit op je Bord ondersteunt boeren en vissers die positief bijdragen aan behoud en herstel van biodiversiteit. Dat gebeurt door hun producten in de horeca en catering te bevorderen. Horecabedrijven en cateraars kunnen als Supporter, Partner of Ambassadeur aan dit landelijke programma deelnemen als zij zich aan bepaalde spelregels houden. Daarvoor krijgen zij allerlei voordelen terug.
Bluefinger als koploper
Mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en in samenwerking met horecagroothandel BidFood zijn diverse horecakoplopers in Zwolle momenteel bezig om aan deze spelregels te voldoen. Bluefinger slaagde daarin als eerste. Vooral het gebruik van biodiversiteitvriendelijke producten uit Overijssel staat daarbij centraal. Horecagasten kunnen zo bewust kiezen voor biodiversiteitvriendelijke gerechten en zo bijdragen aan meer natuur en een mooier landschap. Chef-kok Julian Kamp van Bluefinger zegt: “Toen wij voor het programma werden benaderd, was ik gelijk enthousiast. Ik ben altijd voorstander geweest om biodiversiteitvriendelijk geproduceerde producten uit de regio te halen en zag hier dus gelijk de potentie van in”.
Landelijk ook eerste hotel
Landelijk oriënteren diverse hotels zich momenteel op deelname aan het programma of zijn al bezig om de spelregels te implementeren. Het aan Lumen verbonden Bluefinger is in Nederland ook het eerste hotel dat aan Biodiversiteit op je Bord deelneemt. Voor Dutch Cuisine is dat belangrijk. Daardoor is het voor hotels duidelijk dat deelname zowel praktisch haalbaar als bedrijfsmatig aantrekkelijk is. Julian Kamp vervolgt: “Ik ben er trots op dat we bij de eerste beoordeling al direct het hoogste deelnameniveau aan het programma behaalden.
Tegelijkertijd zien we het als een uitdaging om dit in stand te houden en bij elke nieuwe kaart weer een zo bio-divers mogelijk aanbod te verzinnen. Samen met het team gaan we die uitdaging vol enthousiasme tegemoet!”