Zwolse Asperge Tiendaagse is terug! Zwolse chef-koks presenteren menu’s bereid met asperges uit de regio 

Zwolse asperges staan eind mei op het menu
Zwolse asperges staan eind mei op het menu
Foto: Gastvrij Zwolle

Het witte goud uit Salland, Zwolse chef-koks presenteren menu’s bereid met asperges uit de regio. Daarmee is de Zwolse Asperge Tiendaagse weer terug.

De Zwolse restauranthouders houden van 24 mei tot en met 2 juni de Zwolse Asperge Tiendaagse. Het publiek kan tien dagen lang genieten van menu’s en gerechten gemaakt van het Sallandse witte goud. Tijdig een tafeltje reserveren is aan te raden.

Voor de ware liefhebber gaat er niets boven romige blanke asperges van de koude grond, van het seizoen dus. Het is één van de streekproducten waar Salland om bekend staat. De asperge wordt geroemd om haar smaak, maar staat ook al vijfduizend jaar bekend als zeer gezonde groente, boordevol belangrijke voedingsstoffen. De Zwolse chef-koks bereiden tijdens de Zwolse Asperge Tiendaagse uiteenlopende aspergegerechten, van klassiek tot vernieuwend.

Deelnemende restaurants nodigen jou uit

Zwolse restauranthouders vinden dat de asperge, én de stad Zwolle, een Asperge Tiendaagse dik verdienen. Van eetcafé tot restaurant; er zit voor alle liefhebbers van asperges een optie bij. De restaurants waar het publiek van 24 mei tot en met 2 juni terecht kan voor zijn favoriete aspergemenu, staan hier vermeld: Café de Kleine, Bistro Bonne Femme, Vaca Negra, In den Hoofdwacht, Meneer Jan, De Zoete Inval, Sukerieje, Lekker Zwols. Ensemble Gastro & Bar, L’Eglise, Dublin House.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen