Restaurant Loetje geopend in voormalig Urbana

Loetje is geopend in het voormalige Urbana
Loetje is geopend in het voormalige Urbana
Foto: Loetje

Na de opening van twee nieuwe restaurants eerder dit jaar in Houten en Den Haag heeft Loetje vandaag in Zwolle een nieuwe locatie geopend. In het sfeervolle restaurant net buiten het centrum kan vanaf nu ook de Hanzestad genieten van de lekkerste biefstuk en de warme gastvrijheid van Loetje.

Na lange tijd gesloten te zijn geweest, bruist het letterlijk en figuurlijk weer in de keuken van het statige pand aan de Wipstrikkerallee. De locatie, decennialang een begrip als restaurant- en evenementlocatie Urbana, is vanaf vandaag officieel geopend als Loetje.

Sfeervolle locatie met zonnig terras

De afgelopen maanden is het pand zowel van binnen als van buiten flink verbouwd. De gevel werd opgeknapt en er zijn nieuwe ramen geplaatst voor meer lichtinval en een mooi uitzicht op het groen. Binnen werd van de verschillende kleinere kamers in het voormalig restaurantgedeelte één grotere ruimte gemaakt. Aangrenzend is een intieme borrelhoek waar je met vrienden of familie aan een grotere stamtafel kunt aanschuiven. En ook op het uitgebreide terras kun je op zonnige dagen lekker borrelen, lunchen en dineren.

Als knipoog naar de voormalige kamers heeft ieder gedeelte van het restaurant een eigen uitstraling gekregen. Met verrassende materiaal- en kleurcombinaties, behangmotieven en warme accentkleuren. Maar ook mooie eyecatchers zoals de handgeschilderde wandillustraties en de speciaal ontworpen ‘oude’ buffetkasten van staal en hout.

Wat in 1977 begon als een gezellig buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid is nu uitgegroeid tot een reeks succesvolle restaurants verspreid over heel Nederland, met stuk voor stuk nog steeds datzelfde warme Loetje DNA. Naast Zwolle worden deze zomer ook in Reeuwijk en Vught nieuwe Loetje restaurants geopend.

Ook voor speciale gelegenheden zoals zakelijke vergaderingen of private dining kun je bij Loetje Zwolle terecht. Dat maakt Loetje een plek waar iedereen makkelijk binnen stapt, of je nu uitgebreid met je familie komt dineren, de locatie bezoekt voor een zakelijke bijeenkomst of je de week afsluit met vrienden tijdens een gezellige borrel.

Royale porties op no-nonsense wijze

Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus, met frites en wit brood. Maar ook een (vega) burger of pokébowl is Loetje niet vreemd. Want, ook als vlees niet jouw voorkeur heeft, biedt Loetje’s menukaart diverse lekkere vis- en vegetarische opties. De smakelijke gerechten worden in royale porties en op een no-nonsense wijze geserveerd.

  • Loetje Zwolle aan de Wipstrikkerallee 213 is dagelijks geopend. Reserveren kan via loetje.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen