Vul de enquête in: evaluatie van de proeftuinen op drie kruispunten Stadshagen

Het 'nieuwe' kruispunt Havezathenallee bij station Stadshagen
Het 'nieuwe' kruispunt Havezathenallee bij station Stadshagen
Foto: Wijkservicepunt West

Wijkservicepunt West wil na dik twee maanden de proeftuin verkeer Stadshagen evalueren. Zijn de kruisingen veiliger geworden, of juist niet.

Op drie plekken zijn kruisingen beschilderd door kinderen van de TrioMundo en Kindcentrum Kasteelhoeve samen met jongeren met een beperking van het Vensterhuis gevraagd om oplossingen te bedenken voor verkeersplekken, die zij als lastig ervaren. We wilden zo ontdekken op welke manier kinderen zich, vanuit hun intrinsieke motivatie, verantwoordelijk voelen voor verkeersveiligheid in hun (woon-school)omgeving.

Hieruit kwamen drie verschillende verkeersplekken naar voren. Met lessen, tekeningen en discussies werden vervolgens oplossingen bedacht om de verkeerssituaties van onderstaande drie verkeersplekken veiliger te maken:

  • Kruispunt Werkerlaan/ Basic-Fit
  • Rotonde station Stadshagen
  • Dingshoflaan

Nu de proeftuinen dik twee maanden geleden aangebracht zijn, is het tijd om het initiatief te evalueren met een enquête. De enquête heeft als doel om erachter te komen hoe weggebruikers het initiatief ervaren en wat zij van verschillende aspecten van de proeftuinen vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen