Padel is hot en hip, maar vooral een flitsende en verassende sport

Foto: Pixabay

Veel tennisverenigingen zagen de afgelopen jaren een daling van het ledenbestand. Maar door het flitsende en verassende Padel stijgt het aantal weer flink. De padelbanen schieten door heel Nederland als paddenstoelen uit de grond, tennisbanen verdwijnen en mensen ruilen hun tennisracket om voor een padelracket. 

Padel is heel toegankelijk voor beginners. Het maakt niet uit wat je conditie of achtergrond met sporten is, iedereen kan padellen. De eerste keer is het nog even klungelen hoe het moet, maar aan het eind van de dag heb je het spelletje al aardig onder de knie.  

Zelf padellen in Zwolle

Padel is razend populair! Veel mensen hebben er inmiddels veel over gehoord maar het zelf nog nooit gedaan. Mocht dat gelden voor jou, dan wordt het nu hoogtijd dat je zelf eens het veld op gaat! Huur een van de banen in Zwolle. Er zijn vijf locaties met padelbanen.  

Om zelf te padellen heb je niet veel nodig, een padelracket, bal, een paar schoenen met goede grip en sportkleding. Heb je geen gear? Vaak is bij de padelbanen een racket te huur. Ook worden op de diverse banen lessen gegeven. Veel hoeft padel ook niet te kosten. Rond de 30 euro speel je al een spelletje met z’n vieren.

Padelbanen in Zwolle

Padel Zwolle heeft in totaal 4 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor. Middelweg 400 8031 VA Zwolle

Peakz Padel Zwolle – IJsselhallen heeft in totaal 15 padelbanen beschikbaar, waarvan 11 indoor en 4 outdoor padelbanen. Rieteweg 4 8011 AB Zwolle

Squash & Padel Centrum Zwolle heeft in totaal 4 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor. Boerendanserdijk 47 8024 AJ Zwolle

Tennis Club Ittersum heeft in totaal 2 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor. Van Houtenlaan 11 8014ZM Zwolle

TVZ 750 heeft in totaal 4 padelbanen beschikbaar, alle padelbanen zijn outdoor. Peterskampweg 8 8031 LK Zwolle

De KNLTB heeft een duidelijke instructievideo gemaakt zodat het voor iedereen duidelijk wordt hoe het spelletje werkt. De video van drie minuten legt haar fijn alle spelregels uit.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen