MTB Zwolle geeft vier clinics aan beginnende én gevorderde mountainbikers

Een beetje vaardigheid op de mountainbike kan geen kwaad
Een beetje vaardigheid op de mountainbike kan geen kwaad
Foto: Pixabay

Wie net is begonnen met mountainbiken en de belangrijkste basistechnieken onder de knie wil krijgen of wie al heel lang op de mountainbike zit en de rijtechniek wil opfrissen. MTB Zwolle start met clinics voor mountainbikers. Een lidmaatschap van MTB Zwolle is niet nodig.

Beter leren remmen en schakelen, de bochtentechniek verbeteren of over obstakels heen rijden. De balans verbeteren of juist effectief leren klimmen en dalen. Het kan allemaal tijdens de clinics. Ook wie al meer dan tien jaar op de mountainbike zit kan er iets van leren. Vooral wie nog nooit eerder een techniektraining heeft gehad of wie door een val wat angstiger is geworden kan baat hebben bij de training. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in jezelf en de fiets. Daarbij is de steun van andere mountainbikers onontbeerlijk.

Binnen MTB Zwolle zijn twee leden in opleiding geweest tot gecertificeerd mountainbiketrainer. Zij gaan de kneepjes van het vak bijbrengen aan anderen. De clinics kosten 7.50 euro per stuk of 25 euro voor vier clinics en zijn in de buurt van Zwolle.

De clinics zijn: 

  • Remmen en schakelen op zaterdag 22 oktober van 9:00-12:00
  • Bochten en rijden in een groep op zaterdag 29 oktober van 9:00-12:00
  • Obstakels en balans op zaterdag 5 november van 9:00-12:00
  • Klimmen en dalen op zaterdag van 9:00-12:00

Aanmelden kan via de website van MTB Zwolle www.mtbzwolle.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen