Sparta moet op zoek naar nieuwe hoofdtrainer, Wilco van de Bos vertrekt per direct

Na een half jaar is Wilco van den Bos weer uit Zwolle vertrokken
Na een half jaar is Wilco van den Bos weer uit Zwolle vertrokken
Foto: Sparta Zwolle

Korfbaltrainer Wilco van den Bos en Sparta Zwolle gaan per direct uit elkaar. Van den Bos heeft besloten om per direct te stoppen bij de Zwolse club.

Van den Bos geeft aan dat de ambitieuze plannen, waarin Van den Bos en Sparta elkaar hadden gevonden bij het tekenen van het contract, in de praktijk helaas nog niet gerealiseerd kunnen worden door de club. Van den Bos: “Sparta heeft heel erg haar best gedaan om de uitdagende ambities waar te maken, maar die zijn op dit moment gewoon een brug te ver. Daarom verwijt ik ook helemaal niemand iets.”

Voorzitter Peter van Gulik over het besluit van Van den Bos: “Het is voor beide partijen goed om uit elkaar te gaan. Er is geen klik ontstaan tussen de selectie en Wilco. Dat is een zeer belangrijke voorwaarde voor het samen in een traject stappen. Dat is jammer, maar we moeten gewoon verder.”

De afgelopen weken waarin Van den Bos als bondscoach van Duitsland tijdens EK korfbal veel afwezig was, hebben Remkes Pullen, Christian Lucas en Remco Jacobs de honneurs van het trainen en coachen van de selectie van Sparta Zwolle gezamenlijk op zich genomen. Van Gulik: “Met hen gaan we eerst in gesprek over het vervolg. Ik vertrouw erop dat zij op korte termijn de ploeg kunnen klaar stomen voor de zaalcompetitie die 20 november van start gaat.”

Lees ook:

Wilco van den Bos nieuwe hoofdtrainer Sparta

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen