Wilco van den Bos nieuwe hoofdtrainer Sparta Zwolle

Wilco van den Bos
Wilco van den Bos
Foto: Sparta Zwolle

Wilco van den Bos is de nieuwe hoofdtrainer van hoofdklasser Sparta Zwolle. Komend seizoen is de Nijmegenaar de opvolger van succestrainer Henco Pullen, die naar Oost-Arnhem vertrekt.

Wilco van den Bos komt uit een korfbalnest en heeft vele jaren ervaring als korfbaltrainer. Rust Roest uit Eindhoven, Rohda uit Amsterdam, Noviomagum uit Nijmegen, DVO uit Bennekom, het zijn verschillende clubs waar hij gewerkt heeft. Op dit moment is hij bondscoach van Duitsland, de ploeg waarmee hij op het laatste EK ten koste van België de finale bereikte en die verloor van Nederland met 21-8.

De keuze om als hoofdcoach in Zwolle aan de slag te gaan, kwam voor van den Bos op een goed moment: “ik wil graag weer wekelijks met een ambitieuze groep werken en dat bij een club die de randvoorwaarden kan en wil creëren om te groeien. Dat kwam bij elkaar tijdens de gesprekken met de verantwoordelijken bij Sparta Zwolle. Ik denk dat ik de lijn die de club heeft ingezet kan vervolgen en verder uit kan bouwen. Mijn doel is duidelijk, uiteindelijk wil ik als trainer in de korfballeague actief zijn.”

Bondscoach

Zijn werk als bondscoach blijft hij voortzetten: “Het bondscoachschap is uniek en we hebben een mooie basis gelegd bij het Duitse korfbal wat ik graag wil voortzetten. Sparta begrijpt dit en laat me daarin volledig vrij. In de praktijk zal ik niet veel missen omdat de competities tijdens interland periodes ook stilliggen.” De doelstelling is duidelijk: “we mikken op een stabiele hoofdklasser worden dus we moeten alle mogelijkheden om te groeien benutten.”

Ervaring

Ron Raterman, bestuurslid korfbalzaken, is erg blij met de aanstelling: “Wilco neemt een schat aan ervaring mee en is iemand die breed kijkt. Hij heeft ons in de gesprekken overtuigd van zijn gedrevenheid en zijn korfbalkennis. Met zijn komst geven we het gehele trainersgilde in onze club een impuls.”

De voorbereiding op volgend seizoen begint in augustus, dan zal de staf en de selectie met frisse moed aan de veldcompetitie beginnen om vanaf oktober te starten aan de zaalhoofdklasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen