Korfbalster Barbara Pruik verruilt Wezeps rood wit voor het Zwolse blauw wit van Sparta

De nieuwe aanwinst: Barbara Pruik
Foto: Sparta Zwolle

De 21-jarige Barbara Pruik speelt in het nieuwe seizoen bij Sparta Zwolle. De korfbalster komt over van 2e klasser Rood Wit waar ze een vaste waarde was in de hoofdmacht. Het is in korte tijd de tweede aanwinst voor de Zwollenaren.

Sparta Zwolle is blij met haar komst, hoofdtrainer Henco Pullen: “Barbara is een speelster voor de toekomst, ze heeft zich al bewezen bij Rood Wit en is iemand die voldoende potentie heeft om de stap te maken naar onze selectie. Daar krijgt ze de ruimte om zich door te ontwikkelen en het maximale eruit te halen.”

Sinds kort woont de speelster in Zwolle en zegt daarover: “Het maakt de overstap na 14 jaar in Wezep korfballen logisch. Mijn sportieve ambitie is om altijd het hoogst haalbare na te streven. Ik hoop daarom dat de overstap naar een andere club op een hoger niveau me verder gaan helpen in mijn ontwikkeling als korfbalster.”

Voor Sparta Zwolle start in september de nieuwe competitie. Met de komst van Pruik loopt de selectie alweer aardig vol. Ondanks dat een aantal spelers en speelsters zijn gestopt zal de concurrentie in de gehele breedte van de selectie toenemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden