Lotte van Beek houdt zicht op Olympische medaille

Lotte van Beek toch in race voor een medaille op de Olympische Spelen
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Gaat het dan toch lukken dat er weer een Olympische medaille naar Zwolle komt? Lotte van Beek rijdt morgen met de achtervolgingsploeg de halve finales tegen het Amerikaanse team. Het moet een behoorlijk simpele klus worden om naar de finale te rijden.

Lotte van Beek neemt de plaats in van Marrit Leenstra, de bronzen medaillewinnaar van de 1500 meter op 1/100 voor Lotte van Beek. Vier jaar geleden reed het team naar goud in Sochi en met winst op de Amerikaanse vrouwen glinstert er weer goud of zilver. Het zal een titanenstrijd worden tegen het team van Japan dat al vier jaar bezig is om in vorm te zijn voor een gouden race op deze Olympische Spelen.

Reserve

In de finale zal Marrit Leenstra normaal gesproken haar plek weer innemen. Bondscoach Geert Kuiper wil met het gunnen van een startplek in de halve finale in de achtervolgingsploeg Lotte van Beek een compliment geven voor haar prestaties eerder in de ploeg. Daar komt bij dat de Nederlandse ploeg niets aan snelheid inlevert in de halve finale en het voordeel is dat Marrit Leenstra maar één keer hoeft te rijden in plaats van twee keer op één dag.

Verzekerd

Met Ireen Wüst en Antoinette de Jong moet de Nederlandse ploeg zonder kleerscheuren de eindstrijd kunnen halen. De Amerikaanse vrouwen zijn behoorlijk zwakker. Van Beek is, evenals bij Sotsji 2014, door haar optreden in de aanloop naar de finale dan in elk geval verzekerd van een plak.

Lees ook Zwollenaren komen terug zonder Olympische medaille

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden