Lotte van Beek nipt vierde op olympische 1500 meter

Lotte van Beek, net vierde op de Olympische Spelen
Lotte van Beek, net vierde op de Olympische Spelen
Foto: Eigen foto

ZWOLLE/PYEONGCHANG – Lotte van Beek heeft het kunstje van vier jaar geleden op de Olympische Spelen in Psyeongchang nét niet kunnen evenaren. Eenhonderdste tel kwam ze te kort om opnieuw de bronzen medaille te pakken. Deze was voor Marrit Leenstra, vier jaar geleden vierde.

De rollen op de olympische 1500 meter waren nu omgedraaid. Vier jaar geleden stond Marrit Leenstra naast het podium, dit jaar was het Lotte van Beek. Eenhonderdste tel zat er tussen de twee Nederlandse vrouwen. Net als Leenstra verbeterde Ireen Wüst haar positie en ging van zilver naar de felbegeerde gouden medaille. Haar vierde goud in vier Olympische Spelen.

Favorieten

Ireen Wüst opende het bal der favorieten. Nadat Brittany Bowe een redelijke tijd had neergezet 1.55.54 was het de beurt aan de Brabantse. Ze reed in een strakke rit naar een eindtijd van 154.35 tot dan de snelste tijd. Vervolgens beet Marrit Leenstra zich stuk op deze tijd en klokte een eindtijd van 1.55.26. Wüst haalde opgelucht adem, maar wist dat er nog twee ritten waren met drie kanshebsters, onder wie Lotte van Beek.

Spannend

Lotte van Beek opende voor haar doen goed. Ze moet het hebben van het laatste deel van de race. Ze kwam dichtbij, maar kon de klus toch niet klaren. Met 1.55,27 nestelde ze zich achter Wüst en Leenstra. Uiteindelijk werd het de vierde plaats, Want in de laatste rit stonden Heather Bergsma en Miho Takagi nog aan de start. Lang bleef het spannend, Bergsma beschikte over te weinig inhoud en moest uiteindelijk ruim twee seconden toegeven op de uiteindelijke winnaar Ireen Wüst. Takagi nestelde zich tussen Wüst en Leenstra en pakte het zilver in 1.54.55 en duwde daarmee Lotte van Beek van het podium.

Lees ook: Lotte van Beek kanshebber op Olympisch goud

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen