Lieve vrienden & gasten,
Helaas is onze ergste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Jonnie is vanmorgen op Bonaire overleden aan de gevolgen van een longembolie. We zijn ontzettend verdrietig en verslagen en kunnen het nog niet bevatten.
We hopen dat jullie ons rust en tijd gunnen om dit verdriet een plek te kunnen geven. En we willen jullie bedanken voor alle steun die we ontvangen ❤️
Liefs, Thérèse, Jimmie & Isabelle
Reacties op het overlijden van Jonnie Boer
Jimmie Boer
Dank voor alles wat je mij hebt gegeven. Ik ga je trots maken ook al ga je het niet zien…. Zie je snel ouwe
Isabelle Boer
Mijn lieve papa , hoe kan dit nou ..Kan niet wachten tot we samen weer kunnen proosten ✨🤍Hou van jou!!!!!
Alliance Gastronomique
Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Jonnie Boer, eigenaar & chefkok van De Librije en zeer gerespecteerd lid van de Alliance Gastronomique.Wij wensen Thérèse, Jimmie, Isabelle, Nelson en heel het team van De Librije heel veel sterkte met het verwerken van dit onverwachtse en enorme verlies.
Limbo Restaurants
We kregen net het vreselijke nieuws te horen dat top kok Jonnie Boer op 60 jarige leeftijd is overleden. Jonnie was momenteel de enige 3 sterrenchef van Nederland. Zijn restaurant De Librije stond bekend als een van de beste restaurants ter wereld. Heel veel chefs hebben bij Jonnie het vak geleerd. Wij wensen Therese, de kinderen, zijn hele familie en alle vrienden enorm veel sterkte met dit grote verlies, Rust Zacht Jonnie Boer
Guido Lenting
Jeetje Jonnie! Wat heb jij mij veel geleerd in de jaren dat ik voor jullie mocht werken. Samen met Thérèse heb je mij de fijne kneepjes van wijn- spijs combinaties meegegeven. Van het harde werken bij De Librije, Librije's Hotel en Librije's Zusje tot de vele gewonnen vakwedstrijden en tripjes naar Zuid Frankrijk en New York. Je zal altijd onderdeel uitmaken van mijn carrière. Heel veel sterkte Thérèse, Jimmy, Isabelle en familie
Ben Dielissen
Dat is schrikken wanneer het Journaal van 18.00 laat weten dat chef-kok Jonnie Boer is overleden. Met zijn drie-sterren restaurant De Librije was hij niet alleen een begrip in Zwolle maar ook ver daarbuiten. Behalve dat ik hem weleens in onze kleine stad tegenkwam, kende ik hem niet persoonlijk, echter behalve dat hij Zwolle internationaal op de (menu)kaart heeft gezet, werd hij bij mij vooral bekend als stage- en later zelfs werkgever(!) van twee ex-leerlingen van de Dikkenbergschool, te weten: Romano en Joël.Jonnie Boer was nog maar net 60 en zijn vrouw Thérèse en hij waren juist begonnen om hun intensieve werkzaamheden voor o.a De Librije af te bouwen en de restaurants over te dragen aan hun kinderen. Ik wens zijn vrouw en kinderen en iedereen die verder met hem te maken hebben gehad, heel veel sterkte.
Restaurant Zarzo
Met veel verdriet is mij vandaag ter oren gekomen dat mijn grote chef en vriend Jonnie Boer niet meer bij ons is.Lange tijd heb ik doorbracht in in de keuken maar ook in het restaurant van De Librije. De invloed van mijn leermeester blijft zichtbaar bij Zarzo.12,5 jaar geleden opende hij Zarzo samen met Thérèse, op een koude winterdag met veel sneeuw maar ook met veel wijn. Mijn gedachten gaan uit naar Thérèse, Jimmie, Bel, familie, vrienden en natuurlijk het hele Librije team.We gaan een mooi glas drinken op je en herinneren als een grote inspirator voor velen en als een echte vriend.Ga je missen Jefe, Adje
Beluga
𝗘𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗼𝗿, 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿, 𝗲𝗲𝗻 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲
Voor velen een inspiratie, voor sommigen een mentor, zo ook voor Servais. Het verlies van Jonnie Boer laat een groot gemis achter in de Nederlandse gastronomie. Zijn invloed en nalatenschap zullen nog generaties voortleven. Dank voor alles wat je ons geleerd hebt, Jonnie.
Wij wensen Thérèse, Jimmie, Isabelle en het hele team van De Librije ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Rust zacht, Jonnie.
Henk Brassien
Een uurtje geleden las ik op nu.nl dat Jonnie Boer van driesterren restaurant De Librije op Bonaire aan een longembolie is overleden. Hij was nog maar 60 jaar. Ik was een beetje van de kaart toen ik dit las. Jonnie en Therese Boer hebben met hun restaurant Zwolle op de wereldkaart gezet. Uit eigen ervaring weet ik dat eten bij De Librije meer dan een zeer bijzondere gebeurtenis is.
Arend Kisteman
Geschrokken door dit bericht.
Ontzettend veel sterkte voor de familie, collega’s en alle andere nabestaanden.
Toen ik mijn bakkerij ging opstarten kreeg ik bij de Librije de kans dit te combineren met een baan in de patisserie van dit toprestaurant. Een kans die ik nooit zal vergeten.
Restaurant Fred
Een groot chef is heengegaan.
Jonnie Boer heeft de Nederlandse gastronomie voorgoed veranderd. Zijn visie, zijn vuur en zijn smaak blijven.
Onze gedachten zijn bij Thérèse, de familie en het team van De Librije.
Food Inspiration
Met het overlijden van Jonnie Boer verliest Nederland een van zijn meest invloedrijke chefs. Als driesterrenchef van De Librije drukte hij decennialang zijn stempel op de Nederlandse gastronomie.Samen met Thérèse Boer bouwde hij De Librije uit tot een culinair instituut van wereldklasse. Hij zette lokale producten op het hoogste podium, was zijn tijd ver vooruit in duurzaamheid en bleef altijd nuchter en benaderbaar voor collega’s in het vak.Zijn liefde voor het vak, zijn toewijding aan kwaliteit en zijn geloof in lokale producten leven voort in een nieuwe generatie chefs.