Zeven jaar cel en tbs voor moord op Syrische actrice Raifa Al-Riz in Zwolle

Zeven jaar cel voor de moord op Raifa Al-Riz
Zeven jaar cel voor de moord op Raifa Al-Riz
Foto: Pixabay

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 34-jarige man tot een gevangenisstraf van 7 jaar en tbs met dwangverpleging. De man beroofde zijn ex-partner Raifa Al-Riz van het leven in haar woning aan de Meppelerstraatweg in Zwolle. Hij wurgde de vrouw met een elektriciteitskabel en drukte haar mond en neus dicht. Uit het onderzoek van het Pieter Baan Centrum blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.

De rechtbank oordeelt dat de man de vrouw met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht. Dit blijkt onder andere uit de verklaring die hij bij de politie heeft afgelegd. Hij verklaarde dat het zo’n dertig minuten duurde voordat de vrouw overleed. Hierdoor heeft de man tijd gehad om na te denken over de gevolgen van zijn handelen. Verder verklaarde hij dat hij op de dag van de moord van plan was om de vrouw te wurgen, dat hij de moord bewust heeft gepleegd en dat het voor hem belangrijk was de vrouw te doden.

Tbs met dwangverpleging

Uit het onderzoek van het Pieter Baan Centrum blijkt dat de man lijdt aan een ziekelijke stoornis van de geestvermogens. De man leed hier ook aan op het moment dat hij de vrouw om het leven bracht, waardoor hij verminderd toerekeningsvatbaar is. Volgens de rechtbank is het noodzakelijk om tbs met dwangverpleging op te leggen, omdat de man een gevaar voor de samenleving vormt als hij onbehandeld terugkeert in de maatschappij. Naast de gevangenisstraf en tbs-maatregel moet de man de nabestaanden ruim 20.000 euro betalen.

Lees ook:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen