Overleden vrouw Meppelerstraatweg vermoedelijk bekende Syrische kunstenaar Raifa Al-Riz

De flat aan de Meppelerstraatweg waar Raifa al-Riz werd gevonden
Foto: News United / Justin Meinema

De vrouw die maandag aan de Meppelerstraatweg overleed is vermoedelijk Raifa Al-Riz. Haar broer Suleiman Al-Raz heeft dit bevestigd aan CNN. In het Arabisch schrijft hij: ze stierf als gevolg van ernstige steekwonden en de mislukking van de eerste hulp die ze van de politie heeft gekregen om haar leven te redden.

Al-Raz zei dat de familie van de overleden kunstenaar in Damascus woensdagochtend het nieuws van haar dood ontving via een van haar vrienden die in Nederland woont, en dat ze ook vernamen dat de details over haar moord en de motieven achter haar, zal pas zondag beschikbaar zijn, totdat de Nederlandse politie haar onderzoek heeft afgerond.

Veel Syrische kunstenaars zijn geschokt door de dood van hun collega Raifa Al-Riz in Nederland, te midden van mysterieuze omstandigheden. Actrice Amal Arafa vatte haar verhaal samen met invloedrijke woorden op haar Twitter-account, waarin ze haar overleden collega belde. Arafa zei: “Oh mijn verdriet, mijn reis naar het einde van de wereld is voor de veiligheid van je zoon … Je warme huis is een plaats delict geworden !!!! … Moge God je je recht geven op de iemand die je vermoordde … “, en onthulde de details van haar laatste bezoek aan Raifa in Nederland, en dat ze een bezoek aan het plannen was in de buurt van Damascus.

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden