Politie houdt minderjarige jongen aan op verdenking van doxing

30 mei , 18:10 Politie
schermafbeelding 2022 04 22 om 083954
De politie heeft woensdag 29 mei een minderjarige jongen uit Zwolle aangehouden op verdenking van doxing. Hij heeft op social media foto's gedeeld van een jongen die eerder bij een incident aan de Ravelijnstraat betrokken zou zijn.
Woensdag werd aangifte gedaan van doxing. De jongen die op de foto's op social media stond meldde zich bij de politie. Deze jongen heeft geen enkele betrokkenheid in het politie-onderzoek naar het incident aan de Ravelijnstraat.
De afgelopen dagen circuleerden afbeeldingen op social media waarin een 16-jarige jongen beschuldigd werd van het incident. Daarbij werden ook zijn naam en telefoonnummer vermeld. De jongen op de foto’s heeft zich bij de politie gemeld en blijkt geen enkele betrokkenheid te hebben bij het incident aan de Ravelijnstraat.
Op zondag 26 mei startte de politie een onderzoek naar aanleiding van een incident aan de Ravelijnstraat. Dit onderzoek is nog in volle gang en daarover kan de politie geen details geven. De politie roept mensen op om als ze over de foto’s van de genoemde persoon beschikken, de foto’s niet meer te verspreiden en te verwijderen van hun telefoon en social media. Wie foto's verspreidt maakt zich schuldig aan doxing.
Zondagavond startte de politie een onderzoek naar een mogelijk zedenmisdrijf aan de Ravelijnstraat in de Zwolse wijk Stadshagen. Enkele straten in de wijk werden afgezet en er stond een witte tent om sporen veilig te stellen. .