Politie geeft herkenbare beelden vrij van handtastelijke man die vrouwen onzedelijk betastte

Wie weet waar deze man is
Wie weet waar deze man is
Foto: Onder de Loep / RTV Oost

De politie waarschuwde een week geleden herkenbare beelden vrij te geven van een man die twee vrouwen onzedelijk heeft betast. De man kon zich melden, maar dat deed hij niet. Inmiddels weet de politie om wie het gaat, maar zijn verblijfplaats is niet bekend.

De man wordt ervan verdacht in 2019 en in 2021 twee vrouwen onzedelijk te hebben betast. De tweede keer gebeurde dat in de bus tussen Zwartsluis en Zwolle. “In 2019 kwamen we met het onderzoek nog niet bij een verdachte uit”, zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. “Dat werd anders toen in maart 2021 nog een slachtoffer aangifte deed. Op basis van die aangifte kwamen we op de beelden uit de bus.”

“We komen nu pas met de beelden naar buiten omdat we bij dit soort zaken heel voorzichtig te werk gaan. Beelden openbaar maken -zoals we nu doen- is namelijk een enorme inbreuk op de privacy van iemand. We hebben eerst uitgebreid gekeken of we op minder ingrijpende manieren konden achterhalen wie de man is en waar hij verblijft.”

“We hebben alle mogelijkheden geprobeerd en zelfs gepost”, vervolgt Westerhoff. “Maar dat leidde niet tot het achterhalen van zijn verblijfsplaats. Daarna hebben we via de socials van de politie in Zwolle en Zwartsluis om informatie gevraagd. Daarbij hebben we zijn gezicht eerst onherkenbaar gemaakt om een een kans te geven zichzelf te melden.”

De man meldde zich echter niet. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de man tussen 2019 en 2021 tussen Zwolle en Zwartsluis reisde. In die tijd droeg hij een opvallend jack dat bij Zara werd verkocht. “Over dat jack hoeven we geen tips”, aldus Westerhoff. “We willen nu heel graag weten wie deze man kent en vooral waar hij verblijft.”

Tips?
📞Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)
📱Stuur Basisteam politie Zwolle of Politie Zwartewaterland een pb
💻Gebruik het tipformulier: https://bit.ly/3S3qSh1
📞Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000
Zaaknummer: 2021127002

♦♦♦

  • Wil je niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Of blijf op de hoogte via Facebook of Twitter
  • Lokaal(pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
  • Adverteren op Zwolle.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Zwolle Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Serge Klaassen via de telefoon: 06-36455297 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected]

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen