Politie Zwolle zoekt handtastelijke man en dreigt zijn foto herkenbaar te maken

Foto: Politie Zwolle

Politie Zwolle is op zoek naar een man die er van wordt verdacht twee jonge vrouwen onzedelijk te hebben betast in Zwolle in 2019 en 2021. Hij droeg tussen 2019 en 2021 dit opvallende spijkerjack en mogelijk draagt hij het nog steeds. Er is een geblurde foto vrijgegeven. De politie dreigt er mee dat volgende week donderdag bekend beelden openbaar gemaakt worden in het programma opsporingsprogramma Onder de Loep.

Er is dus een week de tijd dat de man zich kan melden c.q. dat mensen de man herkennen en dit bekend maken bij de politie. De politie weet inmiddels wie de man is, maar niet waar hij verblijft. Hij reisde tussen 2019 en 2021 tussen Zwolle en Zwartsluis. De hoop is dat mensen hem herkennen en ook weten waar hij verblijft. De man kan dus voorkomen dat hij volgende week herkenbaar wordt afgebeeld.

De politie zegt: ”De eerste melding is uit 2019, maar toen hadden we deze man nog niet in beeld. In onderzoeken gaan we heel zorgvuldig te werk en we moeten ons op feiten baseren. Alle informatie die er is moeten we dus onderzoeken en dat kan soms lang duren. Daarbij mogen we pas een foto openbaar maken als we echt geen andere mogelijkheid meer hebben om iemands identiteit of verblijfplaats te achterhalen. Het openbaar maken van iemands foto is een forse inbreuk op de privacy. Voor anderen wordt dan ineens zichtbaar dat de politie hem zoekt. Toen we deze verdachte in beeld kregen, hebben we alles geprobeerd om te achterhalen waar hij verblijft. Dat is tot op heden niet gelukt en daarom zetten we nu alsnog deze stap.”

Ook zegt de politie: ”In dit geval kiezen we er voor om het gezicht van de verdachte te ‘blurren’ en eventueel later openbaar te maken. Dat doen we omdat we denken dat de verdachte, of de mensen om hem heen, zichzelf moet herkennen op deze foto. Wordt zijn verblijfplaats niet voor volgende week donderdag bekend, dan zullen we de beelden openbaar maken in de hoop dat kijkers ons verder kunnen helpen.

De vraag is ook wie de man herkent en weet waar hij verblijft. Wie het antwoord kan geven kan contract opnemen via de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070 en vermeld zaaksnummer 2021127002.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen