Aanhouding voor granaat aan café Bruut in Zwolle

Onderzoek bij café Bruut naar de handgranaat
Onderzoek bij café Bruut naar de handgranaat
Foto: Still uit Opsporing Verzocht
De politie heeft een 22-jarige man uit Almere aangehouden als verdachte van een bedreiging met een handgranaat aan de deurklink van café Bruut. Op 14 januari 2020 wordt aan de deur van het Zwolse café een handgranaat opgehangen. Op camerabeelden is te zien dat een persoon die nacht een granaat plaatst.

De politie heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de bedreigingen. Onder andere in Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van een verdachte. Woensdag is de man van 22 uit Almere in een Penitentiaire Inrichting aangehouden, hij wordt verdacht de granaat aan de deur bij het café te hebben gehangen. De man zit momenteel vast voor een ander delict, na verhoor zal hij weer terug de cel ingaan.

Ook in oktober 2018 werd een explosief aan de deurklink gehangen van café Bruut.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Met de aanhouding van de verdachte uit Almere is het onderzoek naar de bedreiging weer een stap verder. Dat onderzoek gaat gewoon verder. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten. Mensen die meer weten over deze zaak maar nog niet gebeld hebben met de politie, kunnen dat alsnog doen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen