Landmark #OPGEZWOLLE heeft make-over in de kleuren van de Oekraïne

#OPGEZWOLLE in de kleuren van Oekraïne
#OPGEZWOLLE in de kleuren van Oekraïne
Foto: Deltion College

Het landmark #OPGEZWOLLE is weer terug in Park de Wezenlanden. De letters hebben een bijzondere make-over gekregen en zijn gekleurd in de kleuren van de Oekraïense vlag. Dit om de mensen in Oekraïne een hart onder de riem te steken. De letters komen van een Oekraïense fabrikant.

De hartverwarmende actie kwam dan ook samen met Stichting Landmark #OPGEZWOLLE tot stand. Docent Ferdy van Deltion zegt: “Alle betrokken partijen dragen graag hun steentje bij aan deze actie. Van het transport en materiaal tot aan het ontstickeren, schoonmaken en opnieuw bestickeren van de letters: alles gebeurt op vrijwillige basis. Een aantal studenten helpt ook op hun vrije dag of na schooltijd mee aan deze actie. Dit laat zien dat het hen ook raakt en dat ze graag iets willen betekenen voor Oekraïne.”

Indrukwekkend

Na drie dagen werken ziet het eindresultaat er indrukwekkend uit. Student Stan staat erbij te kijken en zegt: “Het is fijn dat we op deze manier iets kunnen doen voor Oekraïne. Zo buiten aan de slag gaan is even een keer wat anders. Het goed bestickeren van de randjes vond ik een uitdaging. Ik hoop dat de bewoners van Oekraïne dit daadwerkelijk gaan zien, maar dat is natuurlijk nog de vraag.”

Vast lesmateriaal

De letters staan tijdelijk in Park de Wezenlanden. Op 4 april verhuizen ze voorgoed naar de campus van het Deltion College aan de Zwartewaterallee. Vanaf dan worden de letters ingezet als vast
lesmateriaal voor de opleiding Sign. “We willen ons lesmateriaal graag uitbreiden, zodat studenten nóg beter kunnen leren hoe het beplakken van grote oppervlakten in zijn werk gaat, welke
materialen ze kunnen gebruiken en hoe ze hier toffe ontwerpen voor kunnen maken. We kwamen toen in contact met Stichting Landmark #OPGEZWOLLE. Zij boden ons de mogelijkheid om de letters te adopteren. Een kans die we met beide handen hebben gegrepen”, zegt leraar Jasper.

Maatschappelijke thema’s

De letters krijgen in april een centrale plek op het buitenterrein van de Deltioncampus. Tijdens het schooljaar kleuren ze mee met maatschappelijke thema’s. Denk aan kleuren die horen bij vrijheid, burgerschap, diversiteit en inclusiviteit. Ook betrekt Deltion de letters bij studentenprojecten. Zo worden de letters niet alleen eigendom van Deltion, maar van alle Deltionstudenten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen