Sassenpoort Zwolse nummer 1 bij Tripadvisor

11 aug 2018, 8:45 Nieuws
2017 04 19 115342
De Sassenpoort is sinds kort tip nummer één bij de ‘Dingen om te doen in Zwolle’ van reiswebsite TripAdvisor. Het middeleeuwse vestingwerk laat daarmee Museum de Fundatie, toch een erkende publiekstrekker van formaat, nog achter zich.
“We zijn er ongelooflijk trots op dat we die positie hebben veroverd, en vooral omdat dat ook op basis van enthousiaste recensies door bezoekers is verdiend,” aldus voorzitter Bert Helbers van de ‘Poortwachters’, de vrijwilligers die de bezoekers in de poort rondleiden. ”We zijn nu zo’n zeven jaar bezig om onze prachtige poort aan de mensen te laten zien en dat slaat steeds beter aan. We zitten al jaren achter elkaar in de dubbele groeicijfers wat betreft de bezoekersaantallen.”

Middeleeuwen

Van de 138 door bezoekers op TripAdvisor achtergelaten beoordelingen van een bezoek aan de Sassenpoort viel 55 procent in de categorie ‘Heel goed’, terwijl 30 procent een uitstapje naar de poort zelfs als ‘Uitstekend’ kenschetste. Bij de bezoekers was er niet alleen veel waardering voor het fraaie gebouw zelf en het historische interieur, maar ook voor de enthousiaste ontvangst door de vrijwilligers en de gegeven informatie over de geschiedenis van de poort en de stad Zwolle. “Je voelt de middeleeuwen,” laat een bezoeker weten.

Stadspoort

De in 1409 voltooide Sassenpoort in Hanzestad Zwolle is de best bewaarde Nederlandse stadspoort. Niet voor niets staat het gebouw in de top-100 van Nederlandse Rijksmonumenten en schittert de poort in miniatuurvorm in Madurodam! Voor de stad Zwolle is de Sassenpoort beeldbepalend. Op tal van uitingen van de stad verschijnt de poort prominent in beeld. Kijk voor meer informatie ook op http://www.sassenpoortzwolle.nl/ en volg de poort ook op Facebook .
De Sassenpoort is het hele jaar door vanaf 11.00 uur te bekijken op woensdag en zaterdag. Op andere dagen kan de poort worden gereserveerd voor het houden van bijeenkomsten, cursussen etc. Bovendien is de Sassenpoort een officiële en bijzonder fotogenieke trouwlocatie!