Opening indrukwekkende expositie ‘Gezichten van Eenzaamheid’ van fotograaf Leah Kreiter

18 sep , 16:28 Nieuws
schermafbeelding 2024 09 18 162719
De expositie Gezichten van Eenzaamheid van de Zwolse fotograaf Leah Kreiter opent op 26 september in het Academiehuis Grote Kerk. In deze indrukwekkende exposite staan acht portretten van Zwollenaren centraal die hun persoonlijke verhalen vertellen die te maken hebben (gehad) met eenzaamheid. 
De opening wordt begeleid door een lezing van eenzaamheidsdeskundige Alet Klarenbeek, schrijver van het boek ‘Ik ben niet eenzaam’. De bijeenkomst vormt de officiële start van de landelijke Week tegen Eenzaamheid (26 september t/m 2 oktober) en biedt een waardevol moment voor inwoners van Zwolle om het taboe rondom dit thema te doorbreken. De toegang is gratis en Zwollenaren worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.
Eenzaamheid bespreekbaar maken
Eenzaamheid kent vele vormen en gezichten. Dit is wat de expositie 'Gezichten van Eenzaamheid' laat zien. Fotograaf Leah Kreiter heeft acht uitvergrote portretten gemaakt van Zwollenaren met uiteenlopende ervaringen rondom eenzaamheid. Elk portret wordt vergezeld door een verhaal, geschreven door journalist Mirjam van Huet, waarin deelnemers openhartig vertellen over hun persoonlijke strijd. "Eenzaamheid is een gevoel en voor iedereen anders. Door de portretten en verhalen hopen we dat het publiek niet alleen naar de geportretteerden kijkt, maar ook naar zichzelf," aldus Kreiter. De expositie is van 26 september tot en met 2 oktober te bezoeken.
Lezing door Alet Klarenbeek: Hoe gaan we om met eenzaamheid?
Tijdens de opening verzorgt Alet Klarenbeek een lezing waarin zij ingaat op de vraag hoe je mensen met eenzaamheid kunt bereiken en ondersteunen. Als expert op het gebied van eenzaamheid en auteur van ‘Ik ben niet eenzaam’, deelt zij inzichten over hoe professionals, vrijwilligers en andere betrokkenen eenzaamheid kunnen herkennen en bespreekbaar maken, zonder dat dit gevoelens van schaamte oproept. Na haar lezing is er ruimte voor vragen uit het publiek. Deze bijeenkomst is bij uitstek interessant voor iedereen die zich wil inzetten om eenzaamheid te verminderen, van vrijwilligers tot zorgprofessionals.
Praktische informatie
Donderdag 26 september 2024 om 15.00 – 17.00 uur in Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. Toegang is gratis, wel aanmelden via  www.samenzwolle.nl/expositie-eenzaamheid