Boktober in Zwolle van start met bokbier en mosselen

01 okt 2023, 15:56 Nieuws
schermafbeelding 2023 10 01 154618
Boktober, een maand met bokbier en mosselen. Het startsein is gegeven met het binnenhalen van bokbier en het stoken van de grootste mosselpan van Nederland. Met Boktober wil de Zwolse horeca hun menukaarten verrijken met bokbier en mosselen.
De combinatie mosselen en bokbier wordt niet voor niets gemaakt. Mosselen en bier houden van elkaar. Bij de Zwolse restaurants kan het publiek verrassende combinaties verwachten. De één bereidt ze op traditionele wijze, de ander kiest voor eigentijds. Zo is er voor elke smaak wat wils. De Zwolse mosselmaand is een initiatief van de Zwolse horecaondernemers die zijn verenigd in Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ). Op hun website: www.gastvrijzwolle.nl vind je meer informatie.
De mosselpan is verzorgd door Sligro Zwolle. De mosselpan is echt 's werelds grootste, want ze zijn ermee in het Guinness book of world records gekomen. Met zijn ruim 1.100 kilo, een diameter van 2,08 meter en een omvang van ruim 7 meter kan de pan ruim 500 kilo verse mosselen klaarmaken in één keer. Natuurlijk worden de mosselen bereid met een nieuw bokbiertje van dit jaar die al eerder op de middag de stad is binnen gereden.