Snowsports Zwolle houdt dit weekeinde de 12 hour Challenge voor Mentelity Games op eigen indoorpistes

Foto: Snowsports Zwolle

Bij Snowsports Zwolle start in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 maart om 24:00 uur de unieke uitdaging om twaalf uur lang met zestien personen te gaan skiën en snowboarden op de indoor rolpistes. Dit om geld in te zamelen voor de Mentelity Games.

De Menteltity Games is een programma van activiteiten tijdens een unieke ski- en snowboardreis voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Om de Mentelity Games mogelijk te maken, wordt geld ingezameld met een uitdagend evenement: de 12 hour Challenge.

Met al enige tijd als trouwe volgers van de 12 hour Challenge, hebben eigenaar Alexander de Boer en bedrijfsleider Sylvia Nekeman van Snowsports Zwolle het initiatief genomen om met leraren van Snowsports Zwolle deel te nemen aan deze inspirerende uitdaging, en dat op hun eigen rolpistes.

Een primeur in Nederland

Wat deze uitdaging nog uitzonderlijker maakt, is dat Snowsports Zwolle het initiatief heeft genomen om de 12 hour Challenge op hun eigen indoorpistes te organiseren. Dit is een primeur in Nederland en is niet voor niets bedacht. “Omdat wij ons lerarenteam de mogelijkheid willen geven om mee te doen aan deze challenge voor het goede doel, hebben wij bedacht dat wij 12 uur lang gaan skiën en snowboarden op onze eigen indoorrolpistes. Uiteraard in nauwe samenwerking met de Bibian Mentel Foundation”, zegt  Alexander de Boer van Snowsports Zwolle.

Mentelity Games

De Mentelity Games is een programma van diverse activiteiten tijdens een unieke wintersportreis voor mensen met een lichamelijke uitdaging. Dit jaarlijkse evenement, gehouden van 17 tot en met 23 maart in Saas Grund, Zwitserland, laat zien dat wintersport voor iedereen toegankelijk is. Het is hartverwarmend om te zien hoe deelnemers met een lichamelijke uitdaging ontdekken dat er geen grenzen zijn aan wat ze kunnen bereiken. Deze ervaring geeft hen een enorme mentale boost. De Mentelity Games worden georganiseerd door de Bibian Mentel Foundation, opgericht door Bibian Mentel, een meervoudig paralympisch snowboardster. De stichting zet zich in voor ‘Gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging.’

12 Hour Challenge

Het organiseren van de Mentelity Games is een prachtig initiatief, maar de kosten zijn aanzienlijk, mede door de vele vrijwilligers en professionals die de deelnemers ondersteunen, en de benodigde aanpassingen aan protheses en andere uitrusting. Om dit waar te maken, organiseert de Bibian Mentel Foundation de 12 hour Challenge in Zwitserland om geld in te zamelen. Snowsports Zwolle sluit aan met 6 teams in Nederland op de indoorrolpistes. Het evenement begint op vrijdag 15 maart om 24:00 uur en eindigt op zaterdag 16 maart om 12:00 uur. Gedurende deze marathonuitdaging zullen teams non-stop skiën en snowboarden in estafettevorm, met als doel maar liefst €15.000 in te zamelen voor de Mentelity Games.

Help mee & doe een donatie: Iedereen kan rechtstreeks een donatie doen om Snowsports Zwolle te helpen hun doel te bereiken. Geen bedrag is te klein, en elke euro brengt de Bibian Mentel Foundation dichter bij hun doel.

Direct doneren: https://mentelityfundraisers.kentaa.com/teams/snowsports-zwolle

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen