Bijna 200 dieren gedumpt voor deur van Zwolse dierenopvang Flappus: “We zijn sprakeloos”

Foto: Dierenopvang Flappus

Dierenopvang Flappus in Zwolle is sprakeloos: eigenaar Carl Withaar trof gistermiddag bij de deur van zijn opvang 184 gedumpte dieren aan. De beesten zaten in verschillende, krappe dozen en een aantal dieren was al ontsnapt, richting het erf en het aangrenzende weiland. “Hoe kunnen mensen dit in godsnaam doen”, zegt Withaar.

Onmiddelijk na de ontdekking is een groep vrijwilligers opgeroepen om te komen helpen. Urenlang is er gewerkt om 96 cavia’s, 21 kippen, 12 hanen en 55 konijnen te redden. Onder hen zijn moeders met baby’s, ongecastreerde beren en rammen, en talloze zwangere dieren. Allen getekend door schimmel, bijtplekken en ander letsel. En als alle moeders straks zijn bevallen, zal er in totaal voor zeker meer dan 400 dieren gezorgd moeten worden. Carl Withaar vraagt zich af hoe mensen dit kunnen doen en dieren dit dierenleed aan kunnend oen.

Flappus vraagt dringend om hulp. Elke donatie, hoe klein ook, kan een wereld van verschil maken. Carl Withaar: ”Samen kunnen we deze dieren de liefde en zorg bieden die ze verdienen. Wij regelen de handen, de (medische) verzorging, de kennis, de liefde, de ruimte en het engelengeduld. Helpt u ons door te doneren?”

Ook heeft dringend behoefte aan groenten zoals paprika, witlof, appels, andijvie, sla, wortels en boerenkool. En verse kruiden zoals basilicum, peterselie en munt. Ook gedroogde kruiden geschikt voor cavia’s en konijnen. Opvang van dieren bij pleeggezinnen is niet nodig. De dieren zitten in quarantaine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen